Home » Blogs

Sleeën in de nacht op de Seiser Alm, Zuid-Tirol

3 februari, 2012 - 21:03 - Fenneke Visscher

Na de hele dag op de ski’s gestaan te hebben was het tijd voor het avondeten. Met zijn allen gingen we in een busje, via St. Christina naar boven. Het was een niet zo stijl en niet zo bochtig pad, maar het duurde wel eventjes. Driekwartier denk ik. Er zaten geen sneeuwkettingen om de banden, maar wel een soort spikes. Ik werd zelfs een beetje misselijk van de autorit, maar het was ook wel heel mooi. Alsof we telkens door een kerstkaart in het donker reden.

Gelukkig konden we lekker naar buiten waar het sneeuwde. Even de benen strekken. Maar niet voor lang, want de snowcat stond al klaar. Het is zo’n pistenbully die ook meteen een mooi spoor maakte. Na een paar foto’s mochten we er in. 3 achteruit, 3 vooruit en 1 in het midden. Ik reed gelukkig vooruit. Maar ik keek ook geregeld achter me door het raam, want daar zag je het verse spoor in het felle licht en de vallende sneeuwvlokjes. Na een kwartiertje waren we bij het hotel waar we gingen eten.
Als voorgerecht had ik pompoensoep, als hoofdgerecht een plak gesmolten bergkaas met gegrilde groente en als nagerecht niets...

Na het heerlijke diner mochten we naar buiten waar het inmiddels niet meer sneeuwde. De slees werden uit de kelder gehaald en we kregen een hoofdlampje. Ik had de mijne bij me en deed hem op. Op een of andere manier kwam ik met de slee niet vooruit. Ik kreeg de slee van de instructeur. Ik ging wel iets sneller, maar uiteindelijk was ik toch de langzaamste van iedereen. Sommige stukken moesten we lopen want daar was het vlak of ietwat bergopwaarts.

Soms was iedereen zo snel, dat ik nog maar helemaal alleen was. Vond ik eerst een beetje eng, maar later genoot ik van het donkere moment. Het was heel donker en ik zag alleen het witte spoor voor me dat ik verlichtte met het lampje. Ik moest een beetje moeite doen om het spoor te volgen. Er zaten nogal wat bochten in.

Ook wilde ik niet in de berm terecht komen, want daar was de sneeuw diep. Na een half uurtje waren we weer beneden en dronken we nog wat in het restaurant. Ik had een 0.4 L biertje besteld, maar kreeg 'm niet op. Daarna met het busje weer terug naar het hotel om vervolgens weer lekker te slapen na deze lange dag.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?