Home » Merken

Klecker Knives

Klecker Knives werd opgericht door vader en zoon Glenn en Nathan Klecker in 2013. Glenn zat in de marine waar hij verschillende modellen messen leerde kennen. Voor hij Klecker Knives oprichte werkte bij onder andere bij CRKT en Leatherman.

Zijn kennis resulteerde in Klecker Knives, en in een reeks innovatieve producten voor de avontuurlijke buitenmens, zoals de multifunctionele bijlkop de Titanium KLAXE. Wat deze bijl echt bijzonder maakt is het klemsysteem waar je de bijl stevig aan een willekeurige tak of stok kunt bevestigen.

Met de Trigger Knife Kits streeft  Klecker Knives er  naar om kinderen op een verantwoorde en veilige manier om te laten gaan met messen. Vader en zoon Klecker schreven het boek ‘How to make wooden folding knives’ waarin veiligheidsinstructies en de basics van zakmessen vermeld staat. 

klecker knive zakmes voor kinderen
Uitrusting - 10 mei 2017

Kinderen met een zakmes laten spelen klinkt natuurlijk heel gevaarlijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. De Trigger Knife Kit van Klecker Knives is juist gemaakt om kinderen veilig te leren omgaan met messen. Alle randen zijn rond afgewerkt en het mes is niet scherp. Onder toezicht geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Reportage - 30 mei 2016

 Glenn Klecker heeft jaren gewerkt als productdesigner voor gerenommeerde merken als onder andere Leatherman, CRKT en Ford Motor Company. In 2013 richtte hij Klecker Knives op en introduceerde vorig jaar ’s werelds eerste multifunctionele bijlkop. De zogenaamde KLAX® is zeer compact en licht van gewicht.

Uitrusting - 6 mei 2016

De liefde voor messen bracht vader en zoon Klecker op het idee om een productenlijn op te zetten. Dit resulteerde in een reeks innovatieve producten voor de avontuurlijke buitenmens, zoals de multifunctionele bijlkop de Titanium KLAX®.

Abonneren op Klecker Knives