Home » Merken
Maier Sports

Maier Sports

Het Duitse Maier Sports is al langere tijd een gevestigde naam in de bergsportwereld. In 1938 werd het bedrijf opgericht door Immanuel Maier als een textielfabrikant in het Duitse Köngen, aan de voet van de Schwäbische Alb. In 1970 werd het bedrijf overgenomen door Maiers zoon en werd het bedrijf een kledingfabrikant voor de meest trendy buitensporten van die tijd: skiën en tennis. Later kwamen bergwandelen en andere outdoorsporten daar bij. Inmiddels is Maier Sports een grote naam in het wereldje, vooral als specialist als het aankomt op goed zittende wandelbroeken en skibroeken.

Perfecte pasvorm

Een ding waar de producten van Maier Sports bekend om staan, is de pasvorm. Neem nou de broeken, die zijn verkrijg baar in meer dan zestig verschillende maten. En dat is niet zo gek ook, want geen lijf is verschillend, dus ook geen enkel stel benen en heupen. Korte bovenbenen, lange onderbenen, brede heupen, of juist smal, nauwsluitend of juist een loose fit. Daarin schuilt de filosofie van het bedrijf: als iets goed past, heb je er meer plezier van, maar het gaat ook minder snel stuk. Dus heb je niet alleen meer plezier van je broek, maar ook nog eens veel langer. Dat is ook duurzaam!

Duurzame kleding

Over duurzaamheid gesproken, daar zet Maier Sports zich actief voor in. Sinds 2012 werkt Maier Sports aan de Mission Clean Function, om het bedrijf én alle producten zo duurzaam mogelijk te maken. In 2014 hing het eerste jack dat zonder PFC’s was geproduceerd in de winkels. Daarmee was Maier Sports een van de eerste grote merken die outdoorkleding zonder deze giftige stoffen produceerde. En sinds 2018 zijn alle kledinglijnen van Maier Sports helemaal vrij van PFC’s. En dat is belangrijk, want als we van het leven in de natuur willen genieten, moeten we wel goed voor de natuur zorgen.

 

Uitrusting - 15 dec 2023

Met de Liselotte-jas van Maier Sports kan je in zo’n beetje elk type winterweer de deur uit.

maier sports skibroek
Uitrusting - 28 feb 2022

De Anton 2 skibroek van Maiersports is wind- en waterdicht, biedt veel bewegingsvrijheid

Maier Sports Skanden softshell
Uitrusting - 26 sep 2021

Soms heb je van die dagen dat het weer niet echt mooi is, maar ook niet slecht. Geen bakken met regen, geen stralende zonneschijn, niet warm, niet koud. De Skanden van Maier Sports is een softshell voor zulke dagen. De jas is licht, ademend, en houdt wind en miezerregen buiten, zonder dat je het snel te warm krijgt. Bij het maken van het jack is bovendien aan de natuur gedacht.

Review Maiersports Lulaka broek
Uitrusting - 20 mei 2020

Bij de aanblik van de stoere vormgeving en het lichte materiaal van de Maier Sports Lulakabroek had ik al meteen zin om hem aan te trekken!

Maier Sports Inara Slim
Uitrusting - 28 feb 2020

Dames-outdoorbroeken vormloos en vierkant? Niet bij Maier Sports. De Inara Slim damesbroek van Maier Sports is een dames-outdoorbroek met elegante snit.

Maier sports diabas
Uitrusting - 19 nov 2019

De Diabas broek van de Duitse broekenspecialist Maier Sports is een lekkere warme broek die ‚swinters goed van pas komt in de bergen. Deze crossoverbroek doet het prima tijdens een sneeuwschoenwandeltocht, maar op de ski’s kun je er ook prima mee uit de voeten. De broek geeft bewegingsvrijheid, is waterafstotend én ademt.

maier sports wandelbroeken
Uitrusting - 30 okt 2019

De wandelbroeken Naturo en Naturo Slim voor heren en de Lana Slim van Maier Sports kwamen al met succes door meerdere tests heen.

Abonneren op Maier Sports