Home » Merken

Silva

Het Zweedse Silva werd opgericht in 1933 door Gunnar Tillander en de broers Alvar en Björn Kjellström. Als kompassen-fabrikant heeft Silva verschillende patenten waaronder het wereldbekende Silva 1-2-3 systeem. Van een basis-plaatkompas tot een professioneel spiegel-peilkompas, van kaartkompas tot auto/bootkompas, er bestaat een Silva kompas voor elke gebruiker. Naast de traditionele kompassen is Silva ook marktleider op gebied van oriënteringskompassen.

Zijn Silva kompassen anno nu nog nodig ? Een traditioneel kompas als back-up is een must voor wanneer de moderne technologie je in de steek laat (bv. lege batterij, geen of slecht GPS-signaal) en je op onbekend terrein moet navigeren.

Het assortiment kompassen werd aangevuld met nieuwe Silva productlijnen zoals meetinstrumenten (o.a. stappentellers & chronometer), optische instrumenten (verrekijkers), hoofdlampen (voor diverse gebruikers in zowel sport, outdoor als industrie) en outdoor-accessoires (o.a. kaartetuis, waterproof etuis & bagagezakken).

www.silva.se

Reportage - 30 mei 2016

​Het merk Silva werd in 1933 opgericht door Gunnar Tillander en de broers Alvar en Björn Kjellström, drie ondernemende Zweedse oriëntatielopers die een kompas met vloeistof in de capsule hadden ontworpen. Deze oplossing zorgde ervoor dat hun kompas nauwkeuriger en eenvoudiger in gebruik was dan de andere kompassen uit die tijd. Tot op de dag van vandaag spreekt de eenvoud om met Silva-kompassen te navigeren op basis van het gepatenteerde Silva 1-2-3 systeem de outdoorliefhebbers aan.

Abonneren op Silva