wePowder Safety Academy

20% korting op Safety Academy!

wePowder Safety AcademyFreeriden groeit. Steeds meer skiërs en snowboarders ontdekken dat glijden door de verse poedersneeuw buiten de piste een geweldige vorm van wintersport is. Off-piste skiën en snowboarden is echter niet zonder gevaar. Jaarlijks overlijden er gemiddeld honderd skiërs en boarders als gevolg van lawines. Voor iedere wintersporter die (soms) off-piste skiet heeft wePowder de Safety Academy ontwikkeld. En jij kan via Bergwijzer 20% korting krijgen.

WePowder Safety Academy

De Online cursus De wePowder Safety Academy bestaat uit twee modules. Iedere module bestaat uit een dik boek en toegang tot de online leeromgeving, verrijkt met video's en toetsen. De cursus creëert een bewustzijn over de mogelijke gevaren van het skiën en snowboarden buiten de piste. Tevens krijg je gemakkelijk te hanteren tools mee waarmee het risico op een (lawine)ongeval wordt verkleind.

Kennis is de sleutel

Een lawinepieper, schep, sonde en airbag zijn belangrijk, maar veiliger off-piste skiën en boarden start met kennis. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat off-piste skiën of snowboarden zonder kennis ongeveer net zo gevaarlijk is als het beklimmen van een berg in de Himalaya. Wanneer je wel met de juiste kennis op pad gaat en je past deze op de juiste wijze toe is het risico gelijk aan een uur autorijden. Het is dus heel belangrijk om te weten dat lawines niet toevallig ontstaan. Negentig procent van de dodelijke lawines wordt door de freerider zelf getriggerd. Het gaat dus mis omdat jíj er bent. Door kennis en ervaring kun je anticiperen op de omstandigheden en het risico op een lawine verkleinen tot ongeveer een procent.

Start nu!

Het eerste hoofdstuk van beide modules van de Safety Academy is online vrij toegankelijk. De cursus kost €59,95 per module. Hiervoor krijg je een dik boek en toegang tot de online cursus waar meer dan 60.000 woorden, begeleidende video’s, illustraties, foto’s en toetsen op je liggen te wachten. Ga dus nu naar wepowderacademy.com en start alvast!

Alle nieuwsbrieflezers van Bergwijzer.nl krijgen 20% korting op de online cursus. In de nieuwsbrief van 13 november zal de kortingscode vermeld staan. Nog geen nieuwsbrieflezer? Meld je dan hier aan.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?