200 jaar Stille Nacht Heilige Nacht

200 jaar Stille Nacht in Oostenrijk

Stille nacht, heilige nacht. Bijna iedereen kent het kerstliedje wel. En dat is niet zo gek ook, want inmiddels is de tekst van het kerstlied in driehonderd talen en dialecten vertaald. Tweehonderd jaar geleden werd het lied voor het eerst gezongen. In Oostenrijk.

Op Eerste Kerstdag 1818 werd het lied voor het eerst gezongen in de St. Nikolauskerk in Obendorf, vlak bij het Oostenrijkse Salzburg. Priester Joseph Mohr was de componist van het inmiddels zo bekende kerstlied. Volgens de overlevering werd het lied begeleid op een gitaar. Normaal zou het kerkorgel gebruikt worden, maar de balgen van het orgel zouden door muizen zijn aangevreten, waardoor het orgel niet werkte.

Ontdek de geschiedenis van Stille Nacht

Dit jaar wordt er in Oostenrijk bijzondere aandacht besteed aan het 200 jarig jubileum van het lied. Op dertien plekken in het Salzburgerland, Oberösterreich en Tirol kun je meemaken hoe het lied ontstond en zich daarna over de wereld verspreidde en de geschiedenis van het lied ontdekken.

Vakantiearrangementen voor Stille Nacht

Er worden tochten georganiseerd en er zijn zelfs speciale vakantiearrangementen te boeken, zodat je niks van het bijzondere jubileum hoeft te missen. En om de adventtijd extra feestelijk te maken zijn er ook recepten te vinden.

Meer weten? Op deze website vind je alles over het speciale jubileumjaar!

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen