Klettersteigen. foto Moritz Schmaltz

3 nieuwe klettersteigroutes in Tirol

Klettersteigen. foto Moritz SchmaltzKlettersteigen wordt ieder jaar weer populairder. Reisorganisaties merken dat aan het groeiend aantal boekingen voor hun klettersteigreizen, maar ook neemt het aantal routes dat ieder jaar weer geopend wordt toe. Tirol heeft nu drie nieuwe routes.

Kletterarena Kaiserwinkl

Ottenalm, WalchseeIn dit in juni 2011 geopend klimgebied bij de Ottenalm (960 m) aan de Walchsee zijn nu 3 nieuwe klettersteigroutes toegevoegd, variërend in lengte van 70 tot 300 meter en in moeilijkheid van B+, D tot D/E. De Kletterarena is geopend van Pasen tot 1 november en de routes zijn gratis toegankelijk.- Walchsee Runde (B+/C)- Bergkameraden Klettersteig (D-E)- Ottenalm Dirrettissima (D-E)

Pfeilspitzwand

Mayrhofen-Hippach, ZillertalAchter Gasthof Zillertal heeft men, naast de inmiddels zeer populaire Hüterlahner en de Zimmereben Klettersteig, wederom een zeer attractieve klettersteigroute weten aan te leggen. Deze 250 meter lange route zit qua moeilijkheid (C-D) tussen de twee eerdergenoemde routes in. Onderstaande video geeft een goed beeld. 

Absamer Klettersteig

AbsamDeze route wordt gewaardeerd met A-B en enkele passages C. Dat lijkt niet moeilijk, maar door zijn lengte en het hoogteverschil wordt het toch een pittige uitdaging. Einddoel is de hoog boven Hall gelegen Bettelwurfhütte (2077 m). Trek hier rustig een hele dag voor uit. Vanaf de parkeerplaats II Ladhütte loop je in ca. 20 minuten naar de Einstieg. Voor de route zelf, die 1300 meter lang is en 700 hoogtemeters overbrugt, dien je 3 uur uit te trekken. Van het einde van de klettersteig loop je in een uurtje naar de Bettelwurfhütte. De afdaling gaat via AV-weg 222 terug naar Absams. Meer informatie over de routes is hier te vinden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!