33 mensen gered na nacht in kabelbaan

Tientallen mensen hebben de nacht moeten doorbrengen in een kabelbaan op de Mont Blanc. De kabelbaan tussen de Helbronner en l’Aigille du Midi liep vast door harde wind. In de vroege ochtend van 9 september waren alle inzittenden iedereen gered.

Reddingsactie met 4 helikopters

De kabelbaan ligt op een hoogte tussen de 3400 meter en 3800 meter tussen de toppen van l’Aiguille du Midi en de Helbronner. Toen de kabelbaan op 8 september aan het einde van de middag vast kwam te zitten, waren er 110 mensen aan boord. Direct werd een grote reddingsactie met vier helikopters op touw gezet. Reddingswerkers konden 65 mensen uit de gondels bevrijden voordat de invallende duisternis de werkzaamheden onmogelijk maakte. De reddingswerkers wisten in het donker nog 12 mensen te bevrijden, maar moesten uiteindelijk de actie staken.

Warme dekens

Daardoor moesten 33 mensen gedwongen de nacht in de kabelbaan doorbrengen. Reddingswerkers bleven ’s nachts ter plaatse om de ongelukkige kabelbaanreizigers bij te staan. Ook werd er voedsel naar de kabelbaan gebracht, en er werden warme dekens uitgedeeld. Toen de zon opkwam werd de evacuatie van de kabelbaan weer opgepakt. In de loop van de ochtend hadden ook de laatste ongelukkige kabelbaangasten weer vaste grond onder de voeten.

Bekijk hier de berichtgeving van de Franse media over het incident. 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!