Galdhøpiggen. Foto Jorn Eriksson

Baby beklimt in Noorwegen zijn honderdste berg

Galdhøpiggen. Foto Jorn ErikssonEen baby van 10 maanden oud heeft vorige maand zijn 100e bergtop in Scandinavië beklommen. Zijn ouders, die afkomstig zijn uit België, maar nu in het Noorse Bergen wonen, zijn fanatieke klimmers. Ook na de geboorte van hun zoontje Tristan is het koppel blijven klimmen.

Tristan was een week geboren toen zijn ouders met hem de eerste bergtop beklommen. Vanwege de kwetsbaarheid van hun jonge zoontje beklommen ze eerst alleen lagere bergen, met een hoogte van maximaal 500 meter. Maar toen hij drie maanden oud was, beklommen ze al de eerste berg van 1000 meter. Een maand later hadden zijn ouders al 35 bergen beklommen met de jonge Tristan.

De honderdste berg die Tristan en zijn ouders beklommen, was de Galdhøpiggen. Dit is met 2469 de hoogste berg van Noorwegen. Over twee dagen vertrekt de familie naar Nieuw-Zeeland om daar Tristans eerste berg van 3000 meter te beklimmen. Maleisië en Indonesië staan voor volgend jaar op het programma. Volg de beklimmingen van Tristan op zijn website.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling