Sir Chris Bonington

Boek en film over Engelands grootste klimmer

Sir Chris Bonington is een van de grootste en beroemdste bergbeklimmers van Groot Brittannië. Hij ondernam niet minder dan 19 expedities in de Himalaya, waarbij hij maar liefst 4 keer de top van de Mount Everest bereikte. In oktober 2017 bracht hij zijn nieuwste boek en film uit.  

In de film Bonington: Mountaineer, die tijdens het Banff Filmfestival in première ging, krijg je een intiem kijkje in het leven en de carrière van Chris Bonington. De film kijkt terug op zijn expedities, van de eerste beklimmingen in Groot Brittannië, tot zijn grote avonturen hoog in de Himalaya, maar de documantaire kijkt ook naar de vriendschappen en relaties die die tochten mogelijk maakten. Met de film kwam ook Boningtons nieuwste boek uit: Ascent, waarin zijn memoires worden beschreven.

Bekijk hier de trailer van Bonington: Mountaineer.

Bonington klimt nog steeds

Wie had gedacht dat Chris Bonington, die inmiddels in de tachtig is, genoeg heeft van al dat klimmen, komt bedrogen uit. Samen met Berghaus klimt Bonington nog steeds. Bijvoorbeeld om geld op te halen voor het goede doel. Zo deed hij deze zomer nog mee aan de 5 in 5 challenge, waarmee geld werd ingezameld voor onderzoek naar de ziekte MS.

Meer weten over Boningtons werk en avonturen? Hier kun je het blog van Sir Chris Bonington vinden.

Meer inspiratie

Glasheldere zwemmeren mooie wandelpaden rond Villach. 6 nachten/HP v.a. € 492,- p.p.

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!