Ontspanning op de piste in Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten

Culinair skiën in Val Gardena in Italiaanse Dolomieten

Ontspanning op de piste in Val Gardena in de Italiaanse DolomietenHet skigebied Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten heeft een culinaire skitour opgesteld. Deze skitour voert langs verschillende restaurants en bijzondere pistes in het gebied. De route begint en eindigt in Ortisei.

Het eerste restaurant is Sofie Hütte. Dit restaurant ligt op 2410 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen wijnkelder in de omgeving. De skitour brengt je langs de Südtirol Gardenissima, de langste reuzenslalom ter wereld. De piste is 6 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 1.000 meter. Daarna voert de skitour langs een piste naar Selva en daar kun je bij de Baita Saslonch Hütte genieten van een groot terras met uitzicht over de vallei.

De skitour gaat ook naar Dantercepies, waar in 1970 tijdens de FIS Alpine wereldkampioenschap de afdaling voor de vrouwen werd gehouden. Op de terugweg naar Ortisei kom je in het Piz Sella skigebied. Het restaurant rifugio Emilio Comici dat daar aan de piste ligt, staat bekend om spectaculaire themadiners. Het eindpunt van de skitour ligt in Ortisei, bij een bijzonder restaurant dat uitsluitend via de ski's of de kabelbaan bereikbaar is. In het Almhotel Col Raiser kun je genieten van typische streekgerechten. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past