De tour foto a baker

De bergen van de Tour de France 2012

De tour foto a bakerDe Tour de France gaat al bijna van start, dit jaar in het Belgische Luik. In de periode van 30 juni tot en met 22 juli rijdt het peloton twintig etappen van in totaal 3.479 kilometer. De wielrenners moeten hierbij vier etappen in de middelgebergten afleggen en vijf etappen in de hooggebergten. De ritten gaan niet erg hoog, maar zijn wel redelijk steil. Er wordt drie keer bergop gefinisht. Op 3 juli wordt de eerste etappe in het middelgebergte gereden. Deze 3e etappe volgt de route van Orchies naar Boulogne-sur-Mer. Ook de 7e en de 8e etappe zijn in het middengebergte en daarbij zullen onder andere de volgende bergen worden beklommen: de Col de Grosse Piere (top: 956m), La Planche des Belles Filles (1.035m), Cote de Saignelegier (979m) en Cote de Saulcy (931m). foto BpakNa de eerste rustdag is het echt klimmen geblazen: Etappe 11 gaat de Alpen in. In dit gedeelte van de route worden onder andere de Col de la Madeleine (2.000m), Col de la Croix de Fer (2.067m) en Col du Mollard (1.638m) beklommen en is de finish bergop op LaTousuire Les Sybelles (1.705m). Tijdens etappe 12 wordt er weer afgedaald en bij etappe 14 gaan de wielrenners weer het hooggebergte in. Zij beklimmen op de route onder andere de Port de Lers (1.517m) en de Mur de Peguere (1.375m). Vanaf etappe 16 en 17 gaat het peloton de Pyreneeën in, waarbij onder andere de Col d’Aubisque (1.179m), Col d’Aspin (649m) en de Col de Peyresourde (655m) worden beklommen. Na de 17e etappe op 19 juli wordt er niet meer in de bergen gereden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen