Texelgroep in Zuid-Tirol

De spectaculaire Meraner Höhenweg in komende Bergen Magazine

Texelgroep in Zuid-TirolThema in Bergen Magazine: wandelen & wijn rondom de Italiaanse Texelgroep

Je wandelt over de groene hellingen en ziet valleien met boomgaarden, wijngaarden, cipressen, kastelen en hoge bergen op de achtergrond. Meran, de kuurstad in het dal, lonkt met zijn palmen. Onderweg verbaas je je over de bloemenpracht en als je net zoveel geluk hebt als wij, kruist een hert je pad. De Meraner Höhenweg is een balkon op het zuiden, een vista naar het pure paradijs.

De Texelgroep (Duits: Texelgruppe, Italiaans: Gruppo di Tessa of Giogaia di Tessa) is een subgroep van de Ötztaler Alpen in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Over de Meraner Höhenweg

De Meraner Höhenweg loopt als een cirkel om de Texelgruppe heen. Het is een goed alternatief om deze cirkel te doorbreken door halverwege door het hart van de berggroep door te steken. Naast de meerdaagse tocht met deze variant zijn er echter ook vele mogelijkheden om dagtochten te maken van zeer diverse karakter en moeilijkheidsgraad. Deze tochten vind je in komende Bergen Magazine.

Over het Texelmassief

Het Texelmassief ligt ten zuiden van de Ötztaler Alpen en het Timmelsjoch, in Zuid-Tirol (Italië). Door de beschermde ligging kent het zuiden van de berggroep een mediterraan klimaat. Er zijn om die reden weinig gletsjers van enige omvang. De hoogste berg is de Texelspitze (3318 m). Het terrein aan de zuidhang van het Texelmassief is groen, vruchtbaar en in cultuur gebracht. Lager in het dal zijn palmen en cypressen zijn geen uitzondering. In het hart van het massief is echter nog veel hoogalpien terrein. Een bergstreek met grote contrasten dus.

Beste periode om de Meraner Höhenweg te lopen

De Meraner Höhenweg kan probleemloos gelopen worden tussen juni en september. De overgang van het Eisjöchl is de enige overgang die problemen kan geven door sneeuwval. De zuidkant van de Höhenweg is ook in mei bij goede omstandigheden nog een optie. Vroeger in het jaar vormt steenslag hier een reëel risico!

Mis dit nummer niet!

Bestel voor 2 september 2014 een abonnement op Bergen Magazine en dan ontvang je Bergen Magazine thuis met de reportage over de Meraner Höhenweg en de mooiste tochten in het Texelmassief.

Profiteer nu van de superaanbieding!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.