Een conceptfoto van de rubberboot op een berg

Duo sleept zware rode rubberboot door de Alpen

Een conceptfoto van de rubberboot op een bergTwee Duitse kunstenaars zijn op het idee gekomen om een zelfgemaakte rode rubberboot van 180 kg door de Alpen heen te slepen. Ze willen de boot van 1800 meter hoogte naar 3029 meter hoogte brengen om vervolgens de boot weer terug mee te nemen naar 1800 meter, aan de andere kant van de berg.

De boot die de kunstenaars gaan trekkenPassage2011, zoals het project heet, is een kunstproject waarmee de twee kunstenaars aandacht willen vragen voor de Biënnale van Venetië. De biënnale is een toonaangevende internationale kunstmanifestatie die sinds 1895 tweejaarlijks (in de zomermaanden van juni tot november) in Venetië wordt gehouden.

Het kunstduo Thomas Huber en Wolfgang Aichner vertrekken woensdag 25 mei. De boot gaat eerst in München op een trailer naar Zamsgatterl (1800 m) waar de twee kunstenaars de boot omhoog zullen slepen. Bekijk hier het hoogteprofiel. Als ze in Italië zijn aangekomen, willen de mannen de boot in Venetië te water laten. Ze hopen daar 23 juni aan te komen.

De route die de kunstenaars wellicht kiezen

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past