Foto: DMFF

Dutch Mountain Film Festival maandag van start

Op maandag 23 februari start in Heerlen, Zuid-Limburg voor de vijfde keer het Dutch Mountain Film Festival (DMFF). Gedurende de week is er een afwisselend programma met onder andere topfilms, premières en interessante sprekers.

 

Over het DMFF

Het DMFF is inmiddels uitgegroeid tot hét bergfilmfestival van Nederland, België en Duitsland. Over de mens in de bergen, maar ook over mensen die bergen verzetten. Bezoekers worden getrakteerd op top-bergfilms, Nederlandse premières, internationaal bekroonde films en interessante sprekers. Bovendien kunnen kennis maken met filmproducenten, alpinisten, bergliefhebbers en filmfans. Tot slot biedt het DMFF nog een boeiend randprogramma met onder andere een expositie van bekende bergfotografen, bergcartoons Kunstexpositie, lezingen en muziek. Maak de ervaring compleet, en combineer je bezoek met actief berg- en buitensporten!

Films DMFF 2015

Tijdens het DMFF worden er tal van films vertoond. Vooral zaterdag 28 februari staat in het teken van de film. Dan worden namelijk de films van de 'Official Selection' getoond en worden de DMFF Awards uitgereikt. Hier een selectie van deze Official Selection:

  • Beyond the Edge is een film van Leanne Pooley. Deze documentaire laat de historische beklimming door de sherpa Tenzing Norgay en de Nieuw Zeelander Edmund Hillary van Mt Everest in 1953 zien. De film geeft een indringend en nostalgisch beeld van de eerste beklimming van deze top.
  • De Nederlandse film Hemelbestormers vertelt het verhaal van Onderzoeksjournalist en documentairemaker Geertjan Lassche die in april 2014 meegaat met een Nederlandse expeditie naar Himalaya-reus Cho Oyu om te ontdekken wat 'hemelbestormers' ten diepste drijft.
  • L'Ultimo Pastore is een film van Marco Bonfanti. In de film trekt een herder met zijn kudde schapen uit de bergen naar Milaan om stadskinderen kennis te laten maken met een uitstervend beroep en om te laten zien waar de wol en de beroemde pecorino vandaan komt.
  • The Cave Connection - Into the Unknown toont een team van speleologen dat een verbinding zoekt tussen twee grottenstelsels in de wildernis van Nieuw Zeeland. Deze beklemmende documentaire wordt diep onder de grond getoond in de oude mergelgrotten van Maastricht.
  • De documentaire Valley Uprising laat de klimgeschiedenis zien van het Yosemite National Park. Een historische film die iedere klimmer en bergliefhebber gezien moet hebben!

Praktische informatie over het DMFF

Het DMFF vindt plaats in Heerlen van 23 februari tot en met 1 maart. Tickets voor zaterdag 28 februari zijn verkrijgbaar per programma en kosten €20,-. Koop je een ticket voor zowel het middag- als het avondprogramma, dan betaal je €30,-. Kijk voor meer informatie op de website van het DMFF.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)