De ÖBB is erg blij met de bouw van het nieuwe museum.

Een National Parkmuseum op 2.300 meter hoogte

De ÖBB is erg blij met de bouw van het nieuwe museum.In het Weißsee-gebied in Nationaal Park Hohe Tauern in Oostenrijk gaat een nieuw museum gebouwd worden. Het bergstation van de kabelbaan die deels eigendom is van de ÖBB (Österreichische Bundesbahnen) zal gebruikt worden voor dit museum, waarin een permanente tentoonstelling over het weer en het klimaat te zien zal zijn.

Dat meldde Johann Pluy van de ÖBB. Het bergstation van de Weißsee-kabelbaan ligt op 2.300 meter hoogte.“We moeten ons gebouw nog renoveren en het gaat daarom geen extra inspanning kosten om extra ruimte te creëren  voor het Nationale Parkmuseum. Het bergstation wordt er bovendien mooier op en het beeld van het landschap verbetert. En het hele Weißsee gebied wordt natuurlijk aantrekkelijker. Het is pakt dus goed uit voor alle partijen.”

Naast dat zal de tentoonstelling over het weer en klimaat meer toeristen naar het gebied halen, wat vooral goed is voor de skipistes van de Weißsee en het berghotel Rudolfshutte. Het museum wordt gefinancierd door de ÖBB, het Nationale Park en de EU. Het project zal in 2012 van start gaan. De Weißsee

Bron: Salzburg.orf.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer