boomkroonpad. Afbeelding: Pixabay

Eerste boomkroonpad in Zwitserland geopend

Hij is open! Het eerste boomkroonpad van Zwitserland. Op het Baumwipfelpfad Neckertal kunnen wandelaars zich meters boven de grond vergapen aan het uitzicht op de boomtoppen en de weide omgeving.

Het Baumwipfelpfad Neckertal slingert op een hoogte van 3 tot 50 meter boven de grond tussen de boomtoppen. Vanaf vier uitzichtplatformen heb je uitzicht op het dal onder je. Het 513 meter lange pad is voor iedereen goed begaanbaar, ook voor mindervaliden. Daarmee is het boomkroonpad in het Neckertal een ideaal uitje voor bezoekers van alle leeftijden.

De route over het pad voert je letterlijk van boomwortels tot in de boomtoppen. In het gemengde bos staan verschillende boomsoorten, waardoor je een korte, maar gevarieerde informatieve wandeling loopt. Volgens de bouwers van het pad moet het een echte natuurbelevenis worden. Om dat te versterken, staan er op verschillende plaatsen langs het pad interactieve informatiepunten.

Materiaal en werkkracht uit de regio

Voor de bouw van het boomkroonpad in het Neckertal werd gebruik gemaakt van hout uit de regio. En niet zo weinig ook. Maar liefst 500 ton hout werd vanuit de regio aangevoerd. Het transport van het hout en de bouw van het boomkroonpad waren overigens geen makkelijke klussen. Ook voor de bouw en het op maat maken van al dat hout, werden timmerlieden uit de omgeving aangetrokken die samen met vrijwilligers het pad opbouwden. Daarmee is het project een echte lokale onderneming geworden. Om de financiering rond te krijgen, werd een coöperatie gevormd die vooral uit lokale geldschieters bestaat. Samen waren zij ongeveer een maand bezig met de bouw van het Baumwipfelpfad.

Bezoekersinformatie voor het boomkroonpad Neckertal

Het boomkroonpad Neckertal is in het zomerseizoen en in het winterseizoen geopend. De intrede kost 15.00 Zwitserse Franken voor volwassenen en 8.00 Franken voor kinderen van 6 tot met 16 jaar. Jongere kinderen kunnen kosteloos in de bomtoppen wandelen.

De  ‘Wipfel-Bistro’ zorgt ervoor, dat niemand met lege maag de hoogte in gaat, en de banken op het pad nodigen uit om van een zelf meegebrachte picknick te genieten. Het boomkroonpad is goed te bereiken met openbaar vervoer en een kleine wandeling van 30 minuten. Met de auto parkeer je vlak bij de ingang.  Voor actuele informatie kijk op de website van Baumwipfelpfad Neckertal.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier welk biertje het beste bij jou past