Eerste editie van Beat The Mountains

CrossXvest lanceert de eerste editie van Beat The Mountains; een nieuw  internationaal evenement in de bergen. Beat The Mountains selecteert de 10 meest uitdagende locaties en bergen ter wereld om te verslaan! De onderdelen zijn hiking en running, geschikt voor zowel ervaren als onervaren avonturiers.

Twee bergen in 48 uur

De eerste editie vindt plaats in Zwitserland. In de outdoor hoofdstad van de wereld: Interlaken. 
In 48 uur gaan de deelnemers twee bergen overwinnen, de berg Faulhorn (2681m) en de Schynige Platte (2076m).  

De route geeft uitzicht op één van de hoogste bergen van Europa de Jungfrau, hier gaan alle deelnemers het ultieme outdoorgevoel beleven. Door het kamperen met kampvuur en een gezamenlijke BBQ ontstaat er een geweldig groepsgevoel onder de deelnemers. Het evenement vindt plaats van 2 juni tot 6 juni 2016. De avonturiers gaan met de bus naar Zwitserland om vervolgens daar twee bergen op te wandelen en te hardlopen in slechts 48 uur tijd. 

Mountain Wolf, Mountain Goat en de Mountain Eagle

Er zijn drie waves: de Mountain Wolf,  Mountain Goat en de Mountain Eagle. In de eerste wave, de Mountain Wolf, gaan de deelnemers rustig wandelen en nemen vaker pauze. In de tweede wave, de Mountain Goat, gaan zij in tempo wandelen en hebben minder vaak een pauze. In de laatste wave, de Mountain Eagle, gaan de deelnemers al hardlopend de bergen in. Alleen bij hele steile stukken zullen zij wandelen. Dit maakt het evenement geschikt voor een brede doelgroep, zowel ervaren als onervaren bergwandelaars.

Vertrek en verblijf

Op donderdagavond 2 juni vertrekken de deelnemers naar Zwitserland, waarbij zij op vrijdagochtend 3 juni aankomen op de camping Manor Farm in Interlaken. De deelnemers krijgen een paar eetgelegenheden aangeboden, zodat ze zelf kunnen kiezen wat en waar zij gaan eten. 

Zaterdag 4 juni gaan zij samen met de instructeurs de berg de Faulhorn op. Als avondeten gaan de hongerige wolven, geiten en roofvogels genieten van een gezellige BBQ verzorgd door hun eigen expeditiekok. Na een uitgeruste nacht in een legertent vertrekken zij samen met de instructeurs naar de top van de berg de Schynigge Platte. Met als klap op de vuurpijl een heerlijk passend Zwitsers gerecht wederom bereidt door de expeditiekok. Later op de avond pakken we de spullen in voor de terugreis naar Nederland. Alle deelnemers ontvangen een certificaat en de felbegeerde Beat The Mountains medaille!

Beat The Mountains – Een avontuur die je niet wilt missen

Wil je ook deelnemen aan dit avontuur? Schrijf je dan nu in via de website van Beat The Mountains!

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!