De afdaling van de Saslong FIS wereldbeker in Val Gardena

FIS Wereldbeker afdaling: de wind heeft gewonnen

De afdaling van de Saslong FIS wereldbeker in Val GardenaDe Wereldbeker skiën, afgelopen weekend in St. Christina in Zuid-Tirol is na 21 afdalingen afgelast vanwege het weer. Al voor de start koos de jury ervoor dat het startpunt 30 meter naar beneden moest vanwege de voorspelling van harde wind.

De eerste 10 racers startte in perfecte weerscondities. Maar toen begon het flink te waaien. De sneeuw uit de bomen waaide weg en het leek zowat een lawine. Het zicht werd hierdoor ook nog eens belemmerd.

De afdaling van de Saslong FIS wereldbeker in Val GardenaDe skiërs die als 8e, 9e en 10e de afdaling deden, hadden de snelste tijden. Tijdens hun afdaling was het de 'stilte voor de storm'. De Fransmannen die aan kop stonden ten tijde van de canceling, waren niet blij met de beslissing. De Fransman Johan Clarey vond dat de afdaling niet te gevaarlijk was.

Het zou niet eerlijk zijn om de race voor te zetten, aangezien de skiërs onder verschillende weersomstandigheden zouden starten. Het zou ook te gevaarlijk worden om door te gaan, en de veiligheid van de skiërs staat toch voorop, aldus de FIS Race Director Günter Hujara.

Bron: saslong.org Foto's: Fenneke Visscher

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past