Les Deux Alpes. Foto mawster

Geniet deze herfstvakantie van verse sneeuw

Les Deux Alpes. Foto mawsterEr komt opnieuw sneeuw aan en voor sneeuwliefhebbers die nu herfstvakantie hebben, is dat helemaal goed nieuws. In de Alpen zal de sneeuwgrens dalen tot zo'n 1000 meter en dat kan een pak sneeuw van een halve meter opleveren. Wie al van sneeuw wil genieten, hoeft alleen maar in de auto te stappen.

Viel de sneeuw de vorige keren voornamelijk in Zwitserland en Oostenrijk, dit keer krijgt ook Frankrijk zijn deel. Voor het populaire skigebied Les Deux Alpes is dat goed nieuws. De verse laag sneeuw die morgen zal vallen komt precies op tijd voor de opening van het skigebied op 22 oktober.

Ook Zwitserland zal morgen al sneeuw kunnen verwachten. In Oostenrijk moet tot donderdag gewacht worden voor er sneeuw zal vallen, maar er zal dan veel vallen. Vooral aan de zuidkant van de Alpen kan men zich op veel sneeuw verheugen. De sneeuwgrens kan dan dalen tot maar liefst 600 meter. Het weekend biedt behalve een verse sneeuwlaag ook vorst en een zonnetje, waardoor er dan echt van de sneeuw genoten kan worden. 

Bron: wintersporters.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?