Getransplanteerden op top Kilimanjaro

Getransplanteerden op top Kilimanjaro

Getransplanteerden op top KilimanjaroDinsdagochtend hebben in totaal acht getransplanteerden de top van de Kilimanjaro bereikt. In de loop van de ochtend stonden zij samen met familieleden en vier begeleiders op de 5895 meter hoge berg. De groep was rond middernacht vertrokken vanaf een hoogte van ruim 4600 meter voor het laatste deel van de klim.

Drie deelnemers en een van de begeleiders zijn net boven de 5000 meter hoogte omgedraaid en teruggekeerd naar het lager gelegen kamp. Een van de deelnemers was in een eerder stadium van de klim al naar beneden afgedaald. De omstandigheden op de flanken van de Kilimanjaro zijn zwaar. Tijdens Expeditie Kilimanjaro is het er telkens onder het vriespunt geweest en was het overdag mistig.

De dagelijkse vorderingen van de deelnemers zijn te volgen via twee kanalen:

De komende dagen daalt de expeditie af naar Arusha, een plaatsje dat vlak bij de Kilimanjaro ligt. Alle deelnemers en begeleiders komen zaterdagochtend 18 oktober weer op Schiphol aan. Deze expeditie is georganiseerd door het UMC Groningen Transplantatie Centrum om daarmee te laten zien dat patiënten na een transplantatie met een gezonde leefstijl weer tot topprestaties in staat zijn.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden