Gashaus äscher wildkirchli

Gezocht: waard voor beroemd bergrestaurant in Zwitserland

Gasthaus Äscher-Wildkirchli is een van de beroemdste plekken in Zwitserland en misschien wel het beroemdste Gasthaus van Zwitserland. Het Gasthaus prijkte al eens op de cover van een speciale uitgave van National Geographic en verschillende beroemdheden roemden het gasthuis als een van hun favoriete plekjes in de Zwitserse bergen. Dit bijzondere Gasthaus is op zoek naar een nieuwe waard!

Gasthaus Äscher Wildkirchli

Gasthaus Äscher-Wildkirchli ligt in Alpstein en ligt bij de grotten van Wildkirchli. Al honderden jaren werden in de grotten gasten ontvangen door de monniken die in de grotten leefden, en in 1846 ontstond er  een echt Gasthaus. Daarmee is Gasthaus Äscher een van de oudste Bergasthäuser van Zwitserland. En het bijzondere gebouw, dat bijna aan een bergwand geplakt lijkt, maakt het af.

Nadat het Gasthaus lange tijd werd uitgebaat door dezelfde familie, maakten de waard en waardin onlangs bekend dat ze stoppen. Wie het stokje mag overnemen is nog niet bekend.

Uitdagingen voor de nieuwe waard

Wie echter denkt dat er een leuke vacature in het verschiet ligt, moet wel opletten. Het populaire Gasthaus heeft het namelijk wel moeilijk. Het Gasthaus is namelijk té populair aan het worden. Door alle positieve berichten van beroemdheden en toonaangevende media is het aantal bezoekers zo groot geworden dat het Gasthaus alle gasten nauwelijks meer kwijt kan.

Een uitbouw of een vergroting van het terras zit er echter niet in. Het gebouw valt onder monumentbescherming, en staat op historische grond. Daarom zijn er strenge eisen voor verbouwingen om de historische en archeologische waarde van het gebouw en de omgeving te beschermen. Wie het Gasthaus over wil  nemen, moet dus stevig in zijn schoenen staan, om al die uitdagingen het hoofd te bieden.

Bron:

SRF.ch

Afbeelding:

By ZachT [Public domain], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?