Lawine. geographyalltheway

Gratis lawinecursussen in Tirol voor off-piste skiërs

Lawine. geographyallthewayOff-piste skiën is voor gevorderde skiërs vaak een prettige uitdaging en kan eenvoudig lijken. Maar als je off-piste gaat skiën of snowboarden is er een grotere kans op lawines dan op een geprepareerde piste. Om skiërs en snowboarders hierop te wijzen organiseert SAAC (Snow and Avalanche Awareness Camps) speciale lawinecursussen in Oostenrijk.

De tweedaagse gratis lawinecursus van SAAC wordt vanaf november op meerdere plekken in Tirol georganiseerd, zodat skiërs en snowboarders goed geïnformeerd en voorbereid zijn als ze de piste willen verlaten. De cursus richt zich dan ook voornamelijk op risicovermindering en het voorkomen van ongevallen. De eerste dag van de cursus is theoretisch, op de tweede dag wordt er daadwerkelijk off-piste gegaan en geoefend met nooduitrusting zoals lawinepiepers. Meer informatie vind je op de website van SAAC

Een lawine kan snel veroorzaakt worden. Een wandelaar of skiër kan met zijn gewicht al voldoende druk op de sneeuw uitoefenen, om een onstabiele laag in beweging te brengen. Ook het geluid van straaljagers of een landende helikopter kan een lawine veroorzaken. Dat een lawine ook kan ontstaan door schreeuwen, is echter een fabeltje.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!