Gratis skiën in Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is voor Nederlanders en Belgen niet alleen snel bereikbaar, het is dit jaar met de nieuwe Hochschwarzwald-kaart ook nog eens een aantrekkelijke winter(sport)bestemming: zelfs de skiliften zijn gratis.

Hochschwarzwald-kaart

Deze winter vanaf 1 demceber starten elf gemeenten rondom de 1493 hoge Feldberg met een exclusief aanbod voor hun gasten: de Hochschwarzwald-kaart. Iedere vakantieganger die meer dan 2 nachten bij één van de 200 deelnemende bedrijven overnacht, krijgt deze kaart gratis. Met name voor wintersporters is dit een aantrekkelijk aanbod, want men skiet daarmee gratis.

Gratis voorzieningen voor de wintersporter

Hochschwarzwald heeft de hoogste en meest sneeuwzekere bergen van het Duitse middelgebergte. Het is als grootste skigebied ten noorden van de Alpen voor Nederlanders en Belgen een bestemming die vanaf de grens met Duitsland in zo’n 5 uur te bereiken is. Dankzij de Hochschwarzwald-kaart zijn de 35 skiliften in het complete Hochschwarzwald-gebied nu zonder te betalen te gebruiken. Wintersporters hebben hierdoor de vrije keuze uit meer dan 50 pistekilometers.

Daarnaast ligt er ongeveer 330 kilometer aan langlauf-loipes en 300 kilometer wandelpad. Langlaufers die van lange afstanden houden kunnen op de Feldberg beginnen aan een 100 kilometer lange loipe tussen Schonach en Belchen. Voor geoefende langlaufers zijn er hoog op de Herzorgenhorn prachtige loipes met de Zwitserse Alpen als decor. Natuurlijk ontbreken in Hochschwarzwald de rustplaatsen met lekker eten en drinken niet, evenals de ski- en snowboardscholen, verhuurstations, bewegwijzerde sneeuwschoentrajecten en de vele sportieve evenementen.

Andere winteractiviteiten

Ook de vakantieganger die ’s winters de regio bezoekt maar niet komt om te skiën, heeft profijt van de nieuwe gastenkaart.  Want ook de rodelbus en het  snow-tuben, de entree in het nieuwe Badeparadies bij Titisee, in het Radon-Revitalbad St. Blasien en in drie overdekte zwembaden zijn met de gastenkaart gratis. Ook de entree in diverse musea, in het modelspoorwegcentrum in Schluchsee, in het natuurcentrum op de Feldberg, de huur van fietsen met hulpmotor en zelfs de CulTour-stad-rondleiding en de rondleiding in de kathedraal van Freiburg, krijgt u gratis van uw gastheer of -vrouw. Met de bestaande Konus-gastenkaart heeft u ook nog eens gratis openbaar vervoer in het gehele Zwarte Woud.

Maar ook gratis voorzieningen in de zomer

In de zomer is de nieuwe Hochschwarzwald-kaart tevens te gebruiken als toegangskaart in de openluchtzwembaden, het Steinwasenpark, het boogsportcentrum en op de minigolf-baan. Ze maakt gratis boottochten op de Schluchsee en de Titisee mogelijk, een Segway-tour en voor golfers zelfs het spelen zonder greenfee op de 9-holes baan van GolfClub Hochschwarzwald.

Meer informatie
www.hogezwartewoud.info

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?