Bosbrand in de bergen. Foto DVIDSHUB

Grote bosbranden in de bergen in Zuid-Europa

Bosbrand in de bergen. Foto DVIDSHUBMet het natte weer in Nederland is het haast niet voor te stellen dat andere delen van Europa te maken hebben met hevige droogte. Op het Spaanse eiland Tenerife woeden namelijk hevige bosbranden. Bij het Nationaal Park Teide op het zuidelijke deel van het eiland in de buurt van het bergdorp Vilaflor zijn inmiddels al 1800 hectare bos afgebrand. Ook het Italiaanse eiland Sardinië heeft te kampen met hevige branden door de aanhoudende droogte.

In Italië is inmiddels ook al zo'n honderd hectare natuurgebied afgebrand in de buurt van de stad San Teodore. Hier moesten zelfs enkele mensen aan de rand van de stad geëvacueerd worden omdat de vrees bestond dat de brand over zou slaan naar de huizen. Dit gebeurde uiteindelijk ook en zo'n 800 mensen moesten hun huis alsnog ontvluchten.

Op zowel Sardinië als Tenerife doet de brandweer er alles aan om te voorkomen dat de branden overslaan naar meer dichtbevolkte gebieden. Omdat in de gebieden waar de branden woedden veel bergen zijn, zijn ze moeilijk te bereiken voor hulpverleners en dus moeten er blusvliegtuigen en helikopters worden ingezet.

Verwacht wordt dat het vuur de aankomende dagen zal verminderen, omdat de wind gaat liggen. Wel wordt gevreesd voor mogelijke oplaaiingen omdat er nog lang geen regen wordt voorspeld in het zuiden van Europa.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!