santis schwebebahn

Herstelwerkzaamheden aan Säntis-Schwebebahn na lawine

De hevige sneeuwval van de winter van 2018-2019 heeft heel wat problemen veroorzaakt. Zo werd de Säntisbaan getroffen door een lawine. Maar goed nieuws: deze zomer is de baan weer open.

In januari werd de eerste pijler van de kabelbaan getroffen door een lawine. De schade was dusdanig dat de hele baan buiten bedrijf moest worden gesteld. Maar door de sneeuw en het risico op nieuwe lawines kon lang niet worden uitgezocht hoe groot de schade was, laat staan hoe die hersteld kon worden. Inmiddels is daar wel meer duidelijkheid over. Specialisten hebben de schade geïnventariseerd en een plan voor herstel gemaakt en inmiddels staat iedereen klaar om die plannen te gaan uitvoeren.

Grote klus

Dat wordt geen kleine klus. Eerst moet er ruimte gemaakt worden om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De sneeuw moet geruimd worden, er moeten opslagplaatsen gemaakt worden voor bouwmaterialen en –machines. Pas daarna kan er echt gewerkt gaan worden.

De start van de bouwwerkzaamheden staat gepland voor eind april, als alles volgens plan verloopt, gaat de baan in juni van 2019 weer open, nog op tijd om komende zomer van de baan gebruik te kunnen maken. En dat is fijn, want de baan is een van de drukste kabelbanen van Zwitserland.

Heropening in juni

Tegelijk met de herstelwerkzaamheden aan de pijler van de baan, wordt ook nog gewerkt aan een aantal verbouwingen van het bergstation en de andere gebouwen op de top van de Säntis. De heropening van de baan en de afsluiting van die verbouwingen worden in juni samen feestelijk gevierd.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?