Toerskipark Pitztal

Het eerste toerskipark van Tirol is open

Het eerste toerskipark van Tirol is open. Deze maand opende een samenwerkingsverband van Pitztaler Gletscherbahn en Tourismusverband Pitztal het park, waar toerskiërs van alle niveau’s van de herfst tot in het voorjaar terecht kunnen om te toerskiën.

Toerskiën van herfst tot voorjaar

Het toerskipark bevind zich in het skigebied op de Pitztaler Gletsjer. Daar vind je routes van alle moeilijkheidsgraden en variërend in aantal hoogtemeters. Omdat alle routes binnen de omgeving van de pistes liggen, kunnen de omstandigheden ideaal worden gemaakt voor beginners, maar ook voor gevorderde atleten die hun vaardigheden op de tourski’s in min of meer gecontroleerde omstandigheden willen trainen. En omdat ze op de pistes liggen, zijn de routes ook al vroeg in het seizoen open.

Drie routes

In het park liggen drie routes: een blauwe, rode en een zwarte, die van september tot mei open zijn. de zwarte ‘koningsetappe’ legt maar liefst 620 hoogtemeters af en eindigt bovenaan bij het hoogste café van Oostenrijk. Die route heeft de toepasselijke naam ‘Cappuchino’ gekregen.

De beheerders van het skigebied hopen door de mix van ‘gewoon skiën’ en toerskiën een nieuwe doelgroep aan te spreken. De beheerders van het skigebied zijn ook van plan om heuse toerski-evenementen te organiseren.

Meer weten over het nieuwe toerskipark? Hier vind je de routebeschrijvingen van de drie toerskiroutes.  

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen