Skigebied Hochzeiger in het Pitztal in Tirol - Oostenrijk.

Hochzeiger in Tirol breidt zwarte piste uit

Skigebied Hochzeiger in het Pitztal in Tirol, Oostenrijk.Het skigebied Hochzeiger in Pitztal zal bij de opening van het wintersportseizoen op 3 december een extra uitdaging hebben voor de gevorderde wintersporters. Het skigebied in Tirol heeft namelijk de zwarte Zirbenfall-piste uitgebreid.

Hochzeiger heeft de Zirbenfall-piste met 2 kilometer verlengd, waardoor het steilste stuk van de piste over 150 meter lengte nu een hellingspercentage van maar liefst 80% heeft. In totaal heeft Hochzeiger nu 54 kilometer piste. Ook is er in het skigebied een nieuw funpark gecreërd. Dit park is 300 meter lang en heeft 15 onderdelen. Beginnende en ervaren wintersporters kunnen hier hun kunsten op ski's of snowboard laten zien.

Een andere vernieuwing in het gebied is het nieuwe panoramaterras van het Zeigerrestaurant, gelegen op 2000 meter hoogte. Vanaf volgend jaar zal de Pitztaler Gletsjer ook een nieuwe skilift hebben. Daar zal vanaf april 2012 verder aangewerkt worden, zodat de Wildspitzbahn in september 2012 kan openen. Deze lift zal op 3440 meter hoogte komen en is dan de hoogste skilift van Oostenrijk. Bij de opening van de Wildspitzbahn wordt bij het bergstation ook het hoogste café van het land geopend.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!