Koningin Beatrix

Hoe wordt Koninginnedag in de bergen gevierd?

Koningin BeatrixDe verjaardag van de koningin wordt niet alleen in Nederland gevierd. Duizenden Nederlanders die - al dan niet tijdelijk- in het buitenland wonen, willen het feest voor geen goud missen. Uit onderzoek van de internationale televisiezender BVN blijkt dat één op de drie Nederlanders in het buitenland Koninginnedag viert.

De meeste van hen doen dat op een gezamenlijke plek met familieleden of andere Nederlanders. De meeste van die evenementen zijn redelijk kleinschalig, maar een Nederlander in New York meldde dat hij een feest voor ruim 1000 man aan het organiseren is.

Ook in de bergen zijn er de nodige Oranjefestiviteiten. Wintersportoord Val Thorens in Frankrijk organiseert van 28 april tot 4 mei een complete Dutch Week, met veel Nederlandse muziek en bekende Nederlandse dj's. De meeste ambassades organiseren op 30 april oranjeborrels, zo kunnen alle Nederlanders in Oostenrijk na aanmelding terecht in Wenen.

Omdat Koninginnedag dit jaar op een maandag valt werden veel feesten al eerder dit weekend gehouden. Zoals in het Zwitserse Bazel, waar de Vereniging Nederland Bazel al op zaterdag activiteiten organiseerde. De Zweedse koning Karel XVI Gustaaf is toevallig daadwerkelijk jarig op 30 april. Maar de Zweden vieren die dag een heel ander feest: Walpurgisnacht, de overgang van de koude winter naar de lente.

BVN zendt de Koninginnedagfestiviteiten rechtstreeks vanaf 9.45 uur (Nederlandse tijd) over de hele wereld uit. 

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?