Credits: photographer: Robert Bösch / www.robertboesch.ch

Klimmers balanceren horizontaal op verticale rotspunt

 Robert Bösch / www.robertboesch.chDe Zwitserse fotograaf Robert Boesch wilde eens iets nieuws proberen, natuurlijk zonder de hulp van photoshop. Hij koos voor een uniek beeld waarbij 28 bergbeklimmers horizontaal zouden poseren aan een verticale rotswand. 

Het heeft Boesch maanden gekost om de fotosessie te plannen, en ook de sessie zelf duurde ruim vijf uur (na een klim van 1000 hoogtemeters). Vooral de symmetrie van de posities van de klimmers was een fikse uitdaging. Het resultaat: 28 bergbeklimmers die in bijna surrealistische stilte als poppetjes op de Ago del Torrone in de Italiaanse Alpen staan.

 Robert Bösch / www.robertboesch.ch

“Er stond veel druk op me, maar ik werkte gelukkig met erg capabele gidsen en klimmers,” aldus Boesch, die samen met de 28 bergbeklimmers om vier uur ’s ochtends opstond om de klus te klaren. “Het resultaat is precies wat we wilden: echt en levendig.” De foto is gemaakt voor een campagne van sportbedrijf Mammut.

Robert Boesch is fotograaf (en Nikon Ambassadeur) en berggids. Hij heeft een uitgebreid portfolio en doet veel fotosessies voor sportcampagnes, met name voor bergbeklimmen en wandelen.

 Robert Bösch / www.robertboesch.ch

Credits: photographer: Robert Bösch / www.robertboesch.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Merk: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)