Home » Merken

Mammut

Tot op de dag van vandaag is de Mammut Sports Group AG één van de meest succesvolle leveranciers van klim –en outdoormateriaal. De producten zijn toonaangevend wat betreft kwaliteit en innovatie en Mammut creëert vaak nieuwe trends. Mammut’s bergmateriaal staat garant voor de hoogst mogelijke veiligheid en is vandaag de dag een allround leverancier in de outdoor-wereld.

De productlijn bestaat onder meer uit ondergoed, isolatie materiaal, beschermende jassen, klimschoenen, schoenen geschikt voor klimijzers, slaapzakken, backpacks, klimtouwen, karabijnhaken, klimharnassen, hoofdlampen en lawine-uitrustingen. Wie had ooit gedacht dat de fundering van dit internationale bedrijf zou zijn gelegd door een jonge Zwitserse touwenmaker, 153 jaar geleden?

Touwenmaker

Dit nu wereldberoemde bedrijf Mammut Sports Group AG, is van oorsprong een klein familiebedrijfje wat in 1862 werd opgericht door een jonge, getalenteerde touwenmaker, Kaspar Tanner. De touwen die hij maakte werden voornamelijk gebruikt in de landbouw, wat resulteerde in seizoensgebonden verkoopcijfers. Daarom werd de productie na de Tweede Wereldoorlog uitgebreid met de eerste synthetische touwen voor klimmen, zeilen voor zeilschepen en verschillende touwen en netten voor andere sporten. Het bedrijf werd steeds sterker en rond 1940 was het een succesvol bedrijf dat 53 mensen in dienst had. In 1962 vierde het bedrijf zijn honderdjarig bestaan. De omzet was tegen die tijd 30 keer zo hoog als in 1936 en de traditionele touwproductie was een innovatief fabrieksproces geworden.

In 1970 breidde Mammut de ontwikkeling van vrijetijdsproducten uit en begon, naast touwen, ook slaapzakken, kleding en tenten voor de sportsector te produceren. Dit bevatte ook een aantal producten voor de klimsport, die een revolutie waren op de markt: in 1978 presenteerde Mammut de Altitude jassen en broeken, gemaakt van het toen nog onbekende GORE-TEX materiaal.

Samenvoeging

In 2003 veranderde het bedrijf de naam naar Mammut Sports Group AG, wat de merken Mammut, Ajungilak (sinds 2001), Toko (1993-2010) en Raichle (sinds 2003) omvatte. In 2007 kwam daar ook hoofdlampproducent Lucido bij. Alle producten werden samengevoegd onder het merk Mammut, met de namen van de vorige producenten als technologische beschrijving op het product. Snowpulse is de laatste aanwinst van de Mammut familie. Deze Zwitserse producent van lawine-airbags kwam in 2011 bij de Mammut Sports Group. Net als de producten trek ook Mammut’s innovatieve marketing campagne de aandacht. De campagne betreft onder andere de Mammut 2.0 campagne met het 150 Peaks Project en recentelijk het Mammut Project 360 en de spectaculaire shoot op de Matterhorn. De samenwerking met veel wereldberoemde atleten zoals David Lama, Anna Stöhr en Stephan Siegrist benadrukt Mammut’s hoge kwaliteit en aantrekkingskracht.

Een klein, traditioneel familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een modern, innovatief bedrijf wat één van de grootste in zijn klasse is. Vandaag de dag genereert de Mammut Sports Group 70% van zijn omzet in de export en de totale inkomsten zijn de afgelopen 13 jaar gegroeid van 25 miljoen tot bijna 246.9 miljoen Zwitserse franken. Rolf G. Schmid, CEO van de Mammut Sports Group AG is ervan overtuigd dat het bedrijf nog verder kan groeien, zeker in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Met ongeveer 566 werknemers, dochterondernemingen in Duitsland, Noorwegen, Japan, Korea, China, Engeland en de Verenigde Staten, een wereldwijd netwerk en een infrastructuur waar recentelijk veel geld in is geïnvesteerd, is de Mammut Sports Group AG goed voorbereid op deze verwachte groei.

 

Stephan Siegrist op de Cerro Kishtwar
Nieuws - 16 nov 2017

​Het is gelukt! Stephan Siegrist, Julian Zanker en Thomas Huber hebben een nieuwe route op de noordwestwand van de berg Cerro Kishtwar beklommen.

Eiger Noordwand.
Reportage - 9 nov 2017

Lange tijd gold de noordwand van de Eiger als 'het laatste probleem van de Alpen'. Pas in 1938 lukte het de berg te beklimmen.

Mammut Sphere Eigerjoch slaapzak
Uitrusting - 3 nov 2017

Wie wel eens in de kou bivakkeert weet het: zodra je eenmaal in je slaapzak ligt en je warme kleren uit hebt, wil er je er liever niet meer uit. Maar als je de slaap niet kunt vatten, dan is even een boek lezen er niet bij zonder direct weer een warme jas aan te moeten trekken.

Nordwand HS Thermo Hooded Jacket Men
Uitrusting - 27 okt 2017

Deze jas is alles in één: waterdicht, warm, ademend en beweeglijk. Compromisloos zoals je verwacht van je jas als je grenzen gaat verleggen.

Mammut Eiger Extreme
Nieuws - 25 okt 2017

De nieuwe Mammut Eiger Extreme-collectie is ontworpen voor de avonturier die graag de grenzen van het extreme verlegt.

Nieuws - 3 okt 2016

Stel je voor: je plant je route voor een tocht, maar je wil eigenlijk nóg beter weten wat je op je pad tegen gaat komen. Tegenwoordig pak je dan snel Streetview van Google erbij, maar in de bergen wordt dat lastig. Behalve op de Zugspitze. Daar is de route vanaf Hammersbach  tot aan de top in kaart gebracht en gefotografeerd in 360 graden.

Reportage - 25 sep 2016

De lage bergwandelschoen Tour Low van Mammut is nog zachter en comfortabeler dan zijn voorganger en iets breder bij de voorvoet. Ook zou hij beter ademen door de Gore-Tex Surround-technologie, óók via de zool, dankzij een open constructie binnen in die zool. 

Uitrusting - 10 jun 2016

Alto Guide High GTX van Mammut is een stabiele, hoge en comfortabele bergschoen, die ook nog eens zeer lichtgewicht is. Deze schoen kan tegen een stootje, dankzij de rubberen stootrand. De veters werken in 3 etappes. Hiermee kan je de schoen helemaal aan jouw wensen aanpassen.

Reportage - 6 jun 2016

De alpine school is opgericht door Alex Clapasson in 1981 te Zwitserland. De enthousiaste alpinist besloot op 22 jarige leeftijd educatieve wandelingen te starten onder het motto: “To ski like no else was once a dream, now reality, mountain reality.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn school Bergschule Uri – Mountain Reality doopte.

Reportage - 30 mei 2016

Wie had gedacht dat het nu wereldberoemde en succesvolle bedrijf Mammut Sports Group AG zijn oorsprong heeft in een klein familiebedrijf, opgericht in 1862 door de getalenteerde touwenmaker Kaspar Tanner in Aargau, Zwitserland. De mammoet (Mammut) werd al snel gekozen als symbool voor de kracht en duurzaamheid van de touwen.

Nieuws - 20 apr 2016

Deze zomer moet de langste treintunnel ter wereld eindelijk af komen. Dan kun je met de trein in ongeveer 20 minuutjes makkelijk van het kanton Zurich naar Ticino. Voor wie dat allemaal te snel gaat is er ook een nieuwe uitdaging: de Gotthard Tunnel Trail.

Pagina's

Abonneren op Mammut