Home » Merken

Mammut

Tot op de dag van vandaag is de Mammut Sports Group AG één van de meest succesvolle leveranciers van klim –en outdoormateriaal. De producten zijn toonaangevend wat betreft kwaliteit en innovatie en Mammut creëert vaak nieuwe trends. Mammut’s bergmateriaal staat garant voor de hoogst mogelijke veiligheid en is vandaag de dag een allround leverancier in de outdoor-wereld.

De productlijn bestaat onder meer uit ondergoed, isolatie materiaal, beschermende jassen, klimschoenen, schoenen geschikt voor klimijzers, slaapzakken, backpacks, klimtouwen, karabijnhaken, klimharnassen, hoofdlampen en lawine-uitrustingen. Wie had ooit gedacht dat de fundering van dit internationale bedrijf zou zijn gelegd door een jonge Zwitserse touwenmaker, 153 jaar geleden?

Touwenmaker

Dit nu wereldberoemde bedrijf Mammut Sports Group AG, is van oorsprong een klein familiebedrijfje wat in 1862 werd opgericht door een jonge, getalenteerde touwenmaker, Kaspar Tanner. De touwen die hij maakte werden voornamelijk gebruikt in de landbouw, wat resulteerde in seizoensgebonden verkoopcijfers. Daarom werd de productie na de Tweede Wereldoorlog uitgebreid met de eerste synthetische touwen voor klimmen, zeilen voor zeilschepen en verschillende touwen en netten voor andere sporten. Het bedrijf werd steeds sterker en rond 1940 was het een succesvol bedrijf dat 53 mensen in dienst had. In 1962 vierde het bedrijf zijn honderdjarig bestaan. De omzet was tegen die tijd 30 keer zo hoog als in 1936 en de traditionele touwproductie was een innovatief fabrieksproces geworden.

In 1970 breidde Mammut de ontwikkeling van vrijetijdsproducten uit en begon, naast touwen, ook slaapzakken, kleding en tenten voor de sportsector te produceren. Dit bevatte ook een aantal producten voor de klimsport, die een revolutie waren op de markt: in 1978 presenteerde Mammut de Altitude jassen en broeken, gemaakt van het toen nog onbekende GORE-TEX materiaal.

Samenvoeging

In 2003 veranderde het bedrijf de naam naar Mammut Sports Group AG, wat de merken Mammut, Ajungilak (sinds 2001), Toko (1993-2010) en Raichle (sinds 2003) omvatte. In 2007 kwam daar ook hoofdlampproducent Lucido bij. Alle producten werden samengevoegd onder het merk Mammut, met de namen van de vorige producenten als technologische beschrijving op het product. Snowpulse is de laatste aanwinst van de Mammut familie. Deze Zwitserse producent van lawine-airbags kwam in 2011 bij de Mammut Sports Group. Net als de producten trek ook Mammut’s innovatieve marketing campagne de aandacht. De campagne betreft onder andere de Mammut 2.0 campagne met het 150 Peaks Project en recentelijk het Mammut Project 360 en de spectaculaire shoot op de Matterhorn. De samenwerking met veel wereldberoemde atleten zoals David Lama, Anna Stöhr en Stephan Siegrist benadrukt Mammut’s hoge kwaliteit en aantrekkingskracht.

Een klein, traditioneel familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een modern, innovatief bedrijf wat één van de grootste in zijn klasse is. Vandaag de dag genereert de Mammut Sports Group 70% van zijn omzet in de export en de totale inkomsten zijn de afgelopen 13 jaar gegroeid van 25 miljoen tot bijna 246.9 miljoen Zwitserse franken. Rolf G. Schmid, CEO van de Mammut Sports Group AG is ervan overtuigd dat het bedrijf nog verder kan groeien, zeker in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Met ongeveer 566 werknemers, dochterondernemingen in Duitsland, Noorwegen, Japan, Korea, China, Engeland en de Verenigde Staten, een wereldwijd netwerk en een infrastructuur waar recentelijk veel geld in is geïnvesteerd, is de Mammut Sports Group AG goed voorbereid op deze verwachte groei.

 

Mammut Eisfeld Advanced SO uit de Eiger Extreme-collectie (Mammut)
Uitrusting - 19 dec 2017

Het belangrijkste aan een broek is dat hij lekker zit. De Mammut Eisfeld Advanced SO Pants uit de Eiger Extreme-collectie is zo’n broek. Hij is verkrijgbaar in een dames- en een herenmodel, licht, comfortabel, simpel, en functioneel . Alles en niet meer dan wat je nodig hebt voor je volgende avontuur.

Mammut Eiger Extreme
Nieuws - 13 dec 2017

Klimmers zijn een vreemde diersoort. In de herfst vragen ze zich af wat ze nog kunnen doen als de rotsen te koud en nat zijn om te klimmen, maar er ook nog niet koud genoeg is voor een goede winterse tocht op de lange latten of een harde ijsklimsessie.

Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket
Uitrusting - 12 dec 2017

​Het Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket is een donsjack voor extreme omstandigheden.

Dani Arnold en Stephan Siegrist ijsklimmend in Zwitserland (Mammut)
Nieuws - 29 nov 2017

Mammut sponsort een aantal van de beste alpinisten en klimmers ter wereld, zodat zij fulltime bezig kunnen zijn met grensverleggend avontuur in de bergen.

Eiger Noordwand
Reportage - 27 nov 2017

De Eiger Noordwand is een van de meest beruchte en beroemde berghellingen van de Alpen. En ook op die beruchte route speelden Nederlandse klimmers een rol.

Mammut Eiswand Guid ML Jacket
Uitrusting - 24 nov 2017

Het Eiswand Guide ML Jacket is eigenlijk de middenlaag van het Eiger Extreme systeem van Mammut. Maar dit stevige vest doet het ook prima als buitenlaag.

Stephan Siegrist op de Cerro Kishtwar
Nieuws - 16 nov 2017

​Het is gelukt! Stephan Siegrist, Julian Zanker en Thomas Huber hebben een nieuwe route op de noordwestwand van de berg Cerro Kishtwar beklommen.

Eiger Noordwand.
Reportage - 9 nov 2017

Lange tijd gold de noordwand van de Eiger als 'het laatste probleem van de Alpen'. Pas in 1938 lukte het de berg te beklimmen.

Mammut Sphere Eigerjoch slaapzak
Uitrusting - 3 nov 2017

Wie wel eens in de kou bivakkeert weet het: zodra je eenmaal in je slaapzak ligt en je warme kleren uit hebt, wil er je er liever niet meer uit. Maar als je de slaap niet kunt vatten, dan is even een boek lezen er niet bij zonder direct weer een warme jas aan te moeten trekken.

Nordwand HS Thermo Hooded Jacket Men
Uitrusting - 27 okt 2017

Deze jas is alles in één: waterdicht, warm, ademend en beweeglijk. Compromisloos zoals je verwacht van je jas als je grenzen gaat verleggen.

Mammut Eiger Extreme
Nieuws - 25 okt 2017

De nieuwe Mammut Eiger Extreme-collectie is ontworpen voor de avonturier die graag de grenzen van het extreme verlegt.

Pagina's

Abonneren op Mammut