Foto Familieplezier op de pistes van Grubigstein - Lermoos

Lermoos beste skigebied tot 80 km piste

Foto Familieplezier op de pistes van Grubigstein, LermoosBij de jaarlijkse skigebiedentest van het gerenommeerde portal Skiresort.de, kwam skigebied Lermoos (Tirol) als een van de beste ski-resorts in de categorie ‘Beste skigebied tot 80 km pistes’ uit de bus. Met 4 uit 5 sterren scoorde het dorp uit de vakantieregio Tiroler Zugspitz Arena zeer goed op de criteria: uitstekende kwaliteit van de pistes, familievriendelijkheid en de route bewegwijzering. In totaal zijn meer dan 120 skigebieden getest in elf landen.

Met een score van 4 uit 5 sterren staat Lermoos bovenaan in de lijst van ’s werelds beste skigebieden tot 80 kilometer pistes. Bij de skigebiedentest staan 18 criteria centraal, uiteenlopend van de omvang van het skigebied tot gezinsvriendelijkheid, sneeuwzekerheid en après ski.

Het familievriendelijke skigebied van Lermoos (1.004 – 2.118 meter) heeft in totaal 8 liften, waaronder de nieuwe Familyjet Lermoos. Deze nieuwe 8-persoonsgondel is ideaal voor kinderen en beginnende skiërs en snowboarders. De gondel brengt 1.400 gasten per uur comfortabel vanuit het centrum naar het nieuwe bergstation van het Skigebied Grubigstein. Daarnaast heeft het skigebied geïnvesteerd in nieuwe sneeuwmachines, verlichting op de piste en overige piste-aanpassingen. 

Skiresort.de test sinds 15 jaar vrijwel alle skigebieden ter wereld. De awards worden dan ook beschouwd als de Oscars van de wintersportbranche.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse zijde van de Zugspitze. Het gebied bestaat uit de acht plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. De regio ligt dicht bij de Duitse grens en kan tolvrij bereikt worden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!