Marmotten tellen

Leuk! Marmotten tellen!

Ben je op vakantie in de bergen in Zuid-Duitsland? Doe dan mee met een grote Marmottentelling. Een studente van de Universität für Bodenkultur uit Wenen onderzoekt de populatie marmotten –Murmeltiere- in de Beierse Alpen. En om de populatie goed in kaart te brengen, heeft ze jouw hulp nodig.

Samen met de natuurorganisatie Wildes Bayern E.v. onderzoekt studente Stephanie Weiler al sinds 2017 de marmottenpopulatie. Echter, ze kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn om de knaagdieren te observeren. Daarom heeft de organisatie de hulp van het publiek in geschakeld.

Om zo goed mogelijk  in kaart te brengen waar de marmotten leven, worden wandelaars, fietsers opgeroepen om mee te tellen. Iedereen die in het gebied tussen Berchtesgaden en de Allgäu op vakantie is, wordt opgeroepen om mee te doen.

Hoe kun je meedoen?

Kijk tijdens je wandeltocht om je heen. Geniet van de natuur en de omgeving, zoals je dat altijd doet. Kom je de Murmeltiere tegen? Bekijk ze, geniet ervan en laat ze lekker hun gang gaan. En vul als je thuis bent, het formulier op de website van de onderzoekers in. 

De Alpenmarmot

De Alpenmarmot staat in Duitsland op de lijst met bedreigde diersoorten, maar de Beierse populatie lijkt stabiel te zijn. Toch is de toekomst van de dieren ongewis. Door de klimaatverandering en de toenemende drukte in de bergen wordt het leefgebied van de grootste knaagdieren van Duitsland bedreigd. Door het publiek bij het onderzoek te betrekken, hopen de onderzoekers mensen meer te betrekken bij het natuurbehoud in de Alpen. Daarbij vormt de telling door z’n grote omvang ook een mooie basis voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!