Zermatt foto Jonathan Camp

Loodzware bergrace binnenkort van start

Zermatt foto Jonathan CampEen van de zwaarste bergraces ter wereld gaat binnenkort in Zwitserland van start. Van 25 tot 28 april 2012 racen 4500 deelnemers The Patrouille des Glaciers. De toerskiërs beginnen hun tocht in Zermatt om vervolgens te rennen, klimmen en skiën via Arolla naar de finish in Verbier. De totale hoogteverschillen zullen rond de 12.000 meter zijn.

Elk jaar moeten er duizenden mensen geweigerd worden die zichzelf willen beproeven met de zware race. The Patrouille des Glaciers wordt ook maar eens in de twee jaar gehouden. In groepen van drie werken 1500 teams van voornamelijk militairen, maar ook ervaren alpinisten 55 kilometer af voordat ze de finish bereiken. Daarbij hoort een beklimming van 5275 meter en een afdaling van 6431 meter.

Wie zich eind april in het dorp van Zermatt bevindt kan de atleten met grote snelheid in aerodynamische pakken langs zien razen.

Dit jaar is er ook een speciale app ontwikkeld om de race op de voet te volgen. De app heet Patrouille des Glaciers en houdt de stand bij van alle 4500 deelnemers. Ook krijg je extra informatie over de route en waar alle toerskiërs zich bevinden. Het laatste nieuws over de meest besproken teams ontvang je in real time. Om de deelnemers toe te juichen, kan de app ook het geluid van een koebel maken. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?