Denali, Alaska. Foto: Pixabay

Lucy (13) onderweg voor recordpoging naar de top van de Mount Denaly

Met de beklimming van de Mount Denaly in Alaska als laatste top zal Lucy Westlake een record gevestigd hebben. Dan is zij de jongste klimmer die ooit alle hoogste toppen van de vijftig Amerikaanse staten heeft gehaald. Met haar vader, drie andere klimmers en drie gidsen is ze inmiddels begonnen aan een ongeveer drie weken durende trektocht voordat de top van de Mount Denali kan worden gehaald.

Bestand tegen min 40

Lucy is lang voor haar leeftijd en ongetwijfeld sterk, want er moet behoorlijk wat mee in de rugzak. Denk aan een pickel, donzen overjas en broek, slaapzak die bestand is tegen min 40 graden, handschoenen, waterflessen en ga zo maar door. Ze moet ook een iglo leren bouwen, want dat heeft ze nog niet eerder hoeven doen. Ze denkt wel dat het zwaar wordt, met name door het gewicht van alles wat mee moet en de tijd die ze op hoogte moet doorbrengen, maar: “Ik denk wel dat het gaat lukken.”

Uitzondering op de regel

Haar vorige lange klim duurde zeven dagen en ging naar de top van de Kilimanjaro, een berg die qua hoogte ongeveer overeenkomt met de Mount Denali. Ze wist wat signalen van hoogteziekte waren – “je wilt niet eten en je krijgt hoofdpijn” - maar had geen medicijnen nodig. Vader Westlake meent dat met het halen van de top van de Kilimanjaro Lucy heeft bewezen klaar te zijn voor haar toppoging naar het hoogste punt van de 49e staat. De Alaska Mounaineering School maakte voor haar dan ook een uitzondering; wie de top wil beklimmen moet minimaal 18 jaar zijn.

Als alles volgens plan verloopt dan bereiken Lucy, haar vader en de rest van het team het hoogste kamp rond 12 juni. Dan is het wachten tot de beste weercondities om de laatste kilometer naar de top af te leggen.

Bron: Dailyherald.com

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!