Verenigde Staten

Verenigde Staten

Skigebied zonder skiliften
Nieuws - 9 apr 2019

Rondom het Amerikaanse wintersportoord Aspen wordt gewerkt aan een nieuw soort skigebied. Een skigebied zonder skiliften.

glacier national park
Reportage - 5 mrt 2019

​De Verenigde Staten, dat is het land van grote steden met grote wolkenkrabbers, hamburgers en uitgestrekte prairies. Maar ook het land van ruige bergen.

Problemen nationale parken VS Shutdown
Nieuws - 10 jan 2019

Bizarre taferelen in Amerikaanse Nationale Parken. Door de shutdown in Amerika ontstaan er vieze en rare situaties in de parken, die daarom maar dicht gaan

Connor Herson El Capitan
Nieuws - 6 dec 2018

Een bijzondere mijlpaal op El Capitain in Yosemite Park. Daar beklom de vijftienjarige Connor Herson de bekende klimroute The Nose in Free climbing- stijl.

Karel Sabbe Appalachian Trail
Nieuws - 30 aug 2018

​De Belgische ultrarunner Karel Sabbe heeft een wereldrecord gevestigd op de lange-afstandsroute de Appalachian Trail.

Yosemite National Park open na bosbrand
Nieuws - 16 aug 2018

Bijna drie weken was Yosemite National Park in de Verenigde Staten gesloten wegens dreigende bosbranden. Maar nu zijn de poorten van het park weer open.

schatzoeken in de Rocky Mountains
Nieuws - 26 feb 2018

​Het klinkt als een wildwestverhaal of een piratenavontuur: een excentrieke kunsthandelaar laat een schat achter in de bergen. Wie 'm vindt mag 'm hebben.

David Bacci Herman Plugge Irish Coffee Award 2017
Nieuws - 21 feb 2018

Bergbeklimmer David Bacci is de winnaar geworden van de Herman Plugge Irish Coffee Award 2017 voor beklimmingen in Patagonië en Alaska.

The Manneken Trip
Nieuws - 4 jan 2018

Als ​‘Manneken Trip’, gaat de Belg Arnaud Maldague van noord naar zuid over het Amerikaanse continent, zonder gemotoriseerd vervoer!

Sierra Nevada
Nieuws - 18 dec 2017

​Het Amerikaanse Californië kampt al lange tijd met droogte. En daardoor zijn de bergen van de Sierra Nevada in Californië hoger geworden

Christoph Müller
Nieuws - 7 nov 2017

Aankomende maand is de film The Dawn Wall van Josh Lowell en Peter Mortimer te zien op het Amsterdamse filmfestival IDFA.

Patagonië Fitz Traverse Cerro Torre
Nieuws - 13 okt 2017

Tragisch nieuws uit de Verenigde Staten: het bekende klimmerskoppel Hayden Kennedy en Inge Perkins is overleden.

Pagina's

Abonneren op Verenigde Staten