Verenigde Staten

Verenigde Staten

Muldrow Glacier Surge
Nieuws - 15 apr 2021

Op de hoogste berg van de Verenigde Staten, de Denali, vind een zeldzaam natuurverschijnsel plaats. Op de Muldrow Glacier vindt een surge plaats.

Bergredteam
Nieuws - 10 dec 2020

We hebben drie van de spannendste verhalen van bergreddingsacties op een rijtje gezet.

bus into the wild
Nieuws - 22 jun 2020

Een filmicoon en geliefde bestemming voor avonturiers is niet meer. De bus uit de beroemde film Into the Wild is weggehaald uit de wildernis van Alaska.

Fat Bear Week
Nieuws - 21 okt 2019

In Katmai National Park in Alaska wordt elk jaar de dikste beer van het park verkozen. Een mooie gelegenheid om even

bergwandelen in Oregon
Blog - 24 sep 2019

Dan de gids van Go Wild USA in Oregon (foto van hem), noemde mij afgelopen week de 'buck wisperer'. Omdat tijdens een regenachtige bergwandeling alle herten naar me bleven staan kijken omdat ik tegen ze stond te praten. In de Wallowa Mountains in het oosten van Oregon ben ik heel veel herten en reeën tegengekomen.

Skigebied zonder skiliften
Nieuws - 9 apr 2019

Rondom het Amerikaanse wintersportoord Aspen wordt gewerkt aan een nieuw soort skigebied. Een skigebied zonder skiliften.

glacier national park
Reportage - 5 mrt 2019

​De Verenigde Staten, dat is het land van grote steden met grote wolkenkrabbers, hamburgers en uitgestrekte prairies. Maar ook het land van ruige bergen.

Problemen nationale parken VS Shutdown
Nieuws - 10 jan 2019

Bizarre taferelen in Amerikaanse Nationale Parken. Door de shutdown in Amerika ontstaan er vieze en rare situaties in de parken, die daarom maar dicht gaan

Connor Herson El Capitan
Nieuws - 6 dec 2018

Een bijzondere mijlpaal op El Capitain in Yosemite Park. Daar beklom de vijftienjarige Connor Herson de bekende klimroute The Nose in Free climbing- stijl.

Karel Sabbe Appalachian Trail
Nieuws - 30 aug 2018

​De Belgische ultrarunner Karel Sabbe heeft een wereldrecord gevestigd op de lange-afstandsroute de Appalachian Trail.

Yosemite National Park open na bosbrand
Nieuws - 16 aug 2018

Bijna drie weken was Yosemite National Park in de Verenigde Staten gesloten wegens dreigende bosbranden. Maar nu zijn de poorten van het park weer open.

schatzoeken in de Rocky Mountains
Nieuws - 26 feb 2018

​Het klinkt als een wildwestverhaal of een piratenavontuur: een excentrieke kunsthandelaar laat een schat achter in de bergen. Wie 'm vindt mag 'm hebben.

Pagina's

Abonneren op Verenigde Staten