Verenigde Staten

Verenigde Staten

mcafee knob appalachian Trail
Nieuws - 20 nov 2023

De Amerikaanse Appalachian Trail is een iconische wandelroute. Een van de meest beroemde en iconische uitzichtpunten langs de route is nu beschermd.

schoenen verliezen
Nieuws - 1 mei 2023

Bijzonder nieuws uit Amerika. Daar kwamen bergwandelaars in Colorado de laatste weken vaak in de problemen om een merkwaardige reden: ze verloren hun schoe

firefall yosemite national park
Nieuws - 22 feb 2023

In het Yosemite Nationaal Park in de VS was de afgelopen weken een ‘vuurwaterval’ te zien. Een bijzonder natuurverschijnsel.

yosemite open
Nieuws - 24 nov 2022

Wie voor 2023 een trip naar het beroemde Amerikaanse Nationaal Park Yosemite in de agenda heeft gezet, hoeft daar niet meer voor te reserveren.

Muldrow Glacier Surge
Nieuws - 15 apr 2021

Op de hoogste berg van de Verenigde Staten, de Denali, vind een zeldzaam natuurverschijnsel plaats. Op de Muldrow Glacier vindt een surge plaats.

Bergredteam
Nieuws - 10 dec 2020

We hebben drie van de spannendste verhalen van bergreddingsacties op een rijtje gezet.

bus into the wild
Nieuws - 22 jun 2020

Een filmicoon en geliefde bestemming voor avonturiers is niet meer. De bus uit de beroemde film Into the Wild is weggehaald uit de wildernis van Alaska.

Fat Bear Week
Nieuws - 21 okt 2019

In Katmai National Park in Alaska wordt elk jaar de dikste beer van het park verkozen. Een mooie gelegenheid om even

bergwandelen in Oregon
Blog - 24 sep 2019

Dan de gids van Go Wild USA in Oregon (foto van hem), noemde mij afgelopen week de 'buck wisperer'. Omdat tijdens een regenachtige bergwandeling alle herten naar me bleven staan kijken omdat ik tegen ze stond te praten. In de Wallowa Mountains in het oosten van Oregon ben ik heel veel herten en reeën tegengekomen.

Skigebied zonder skiliften
Nieuws - 9 apr 2019

Rondom het Amerikaanse wintersportoord Aspen wordt gewerkt aan een nieuw soort skigebied. Een skigebied zonder skiliften.

glacier national park
Reportage - 5 mrt 2019

​De Verenigde Staten, dat is het land van grote steden met grote wolkenkrabbers, hamburgers en uitgestrekte prairies. Maar ook het land van ruige bergen.

Problemen nationale parken VS Shutdown
Nieuws - 10 jan 2019

Bizarre taferelen in Amerikaanse Nationale Parken. Door de shutdown in Amerika ontstaan er vieze en rare situaties in de parken, die daarom maar dicht gaan

Pagina's

Abonneren op Verenigde Staten