Wandelen in de Appenzeller Alpen in Zwitserland

Man veroordeeld voor naakt bergwandelen in Zwitserse Alpen

Wandelen in de Appenzeller Alpen in ZwitserlandEen wandelaar in Zwitserland is veroordeeld tot een boete van 200 Zwitserse frank (160 euro) omdat hij naakt door de bergen in het kanton Appenzell-Ausserrhoden wandelde. Een vrouw die met haar familie aan het picknicken was, diende een klacht in.

Het voorval gebeurde in oktober 2009 en de man kreeg toen een boete van 100 frank opgelegd, maar hij weigerde dit te betalen omdat hij zich naar eigen zeggen niet 'ongepast' gedragen had. Een rechter sprak de man in mei 2010 vrij. 

De aanklager ging in beroep en de man moest opnieuw voor de rechter verschijnen. Ditmaal kreeg de man een dubbele boete opgelegd wegens ongepast gedrag. De naaktwandelaar ging in hoger beroep, maar donderdag oordeelde de rechter dat hij toch de boete van 200 Zwitserse frank moet betalen.

Naaktwandelen in de Zwitserse bergen wint de laatste jaren aan populariteit, met name Duitse naturisten zijn veel in de bergen te vinden. Maar voortaan kunnen zij beter een ander kanton uitkiezen dan Appenzell-Ausserrhoden. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!