Foto Murten Tourismus.ch

Met QR codes de Zwitserse stad Murten bezoeken

Foto Murten Tourismus.chDe Zwitserse stad Murten heeft veel te bieden voor toeristen. De nieuwste ontwikkeling is de op grote schaal geïntegreerde QR codes. Op meer dan twintig monumenten en toeristische attracties zijn nieuwe informatieborden geplaatst waar QR codes en korte beschrijvingen in het Duits, Frans en Engels op staan.

QR codes scan je met je smartphone en vervolgens ontvang je meer uitgebreide informatie op je telefoon over het monument of de attractie waar je voor staat. De QR codes in Murten maken een directe verbinding met de VVV website en zijn een aanvulling van de informatie op de borden. Een andere mobiele innovatie in Murten is de 'Connect Pocket'. Een draadloos, wifi-apparaat dat toegang biedt tot toeristische informatie. Dit apparaat kun je huren bij het VVV kantoor.

Ben je niet van al die technologische innovaties en zie je de stad liever op een traditionele manier? In dat geval kom je met de 'experience Murten' brochure ook niks te kort. De brochure bevat aanvullende informatie over de geschiedenis van Murten, biedt suggesties op het gebied van restaurants, hotels en evenementen en het is voorzien van een gedetailleerde plattegrond van de stad. De brochure is verkrijgbaar bij het VVV kantoor.

Murten ligt in de regio Fribourg en is meer dan 800 jaar oud en heeft een bijzonder middeleeuws aanzicht met het oude stadhuis, de bijzondere torens en een kasteeltje (13de eeuw).

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?