Naaktwandeling in Frankrijk

Naakt door de Alpen voor natuurbescherming

Naaktwandeling in FrankrijkCIPRA, de Internationale Commissie voor Bescherming van de Alpen, organiseert ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan een naakte wandeltocht. CIPRA is tenslotte een natuurbeschermingsorganisatie, en de natuur wordt ongetwijfeld het best ervaren tijdens de natuursport naaktwandelen, schrijft de commissie op haar website. 

Iedereen die CIPRA ondersteunt kan meelopen in de tocht, van oost naar west door de Alpen. De organisatie wil hiermee de aandacht vestigen op de stijgende temperaturen en de gevolgen daarvan voor de bergen. Die zijn immers ook een naakte waarheid.

En bovendien weet men bij het CIPRA: sex sells, ook als het om natuurbescherming gaat. Dat bleek vorig jaar, toen ze op het ludieke idee kwamen een kalender te maken met schaars geklede vrouwelijke medewerkers in een berglandschap. CIPRA beweert dat de kalender binnen de kortste keren was uitverkocht. De opbrengst kwam ten goede aan de campagne 'liever naakt dan in bont'.

De datum en andere details over de hike worden nergens vermeld, het zou toch niet gaan om de jaarlijkse 1 aprilgrap van het CIPRA..?

Bron: CIPRA 

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?