Nederlandse 12 summits worden schoongeprikt

De Nederlandse 12 summits, de hoogste punten van de Nederlandse provincies, worden schoongemaakt. Deze zaterdag is de aftrap op de Amerongse Berg (69,2 meter boven NAP) in Utrecht.

35 kinderen en 30 volwassenen gaan met z’n allen de ‘berg’ schoonprikken, op initiatief van Arnout Schaap van het bedrijf Recycle Valley. Wanneer de rotzooi is opgeprikt, wordt het totaal gewogen op de top van de ‘berg’.

Schaap houdt zich al langer bezig met lokale schoonprikacties maar maakt nu de stap naar een landelijke actie. Het plan is om in 2014 alle 12 provincietoppen schoon te maken en daarmee zwerfafval en het nonchalante karakter van veel Nederlanders tegen te gaan. De laagste top ligt bij Urk in Flevoland (8 meter), het hoogste is de Vaalserberg (323 meter). Kijk op de website voor alle toppen.

Het project is een samenwerking van onder meer Recycle Valley, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en ondernemers en vrijwilligers op locatie. In september is de afsluitende prikdag op de Vaalserberg, tijdens het International Clean up the World-weekend.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)