Gabriel e a Montanha

Nieuwe bergfilm GABRIEL E A MONTANHA

Filmliefhebbers opgelet. Deze week verschijnt een nieuwe bergfilm in de Nederlandse filmhuizen. De Braziliaanse film Gabriel e a Montanha vertelt het waargebeurde verhaal van Gabriel Buchmann, die op wereldreis gaat en besluit de bergen van Afrika te gaan ontdekken.

De film is gemaakt door Fellipe Barbosa, een schoolvriend van Gabriel. In 2009 besloot Gabriel, voorafgaand aan zijn studie een wereldreis te maken. Na een maandenlange reis raakte Gabriel dusdanig onder de indruk van Afrika, dat hij besloot om er langer te blijven en de binnenlanden in te trekken. In Malawi beklom hij ook de berg Mulanje, maar keerde nooit meer levend terug.

Indringend beeld van een reis

Gabriel e a Montanha

Fellipe bracht de laatste maanden van Gabriels tocht –gedramatiseerd- in beeld. Voor zijn camera kroop João Pedro Zappa in de huid van Gabriel en maakte dezelfde tocht. Onderweg ontmoette hij soms zelfs dezelfde mensen en sloot zelfs dezelfde vriendschappen als Gabriel.  Daarmee ontstaat een indringend beeld van de laatste maanden van Gabriels reis.  

Kilimanjaro beklimmen

Voor de film maakte Fellipe Barbosa gebruik van acteurs, maar ook mensen die Gabriel onderweg tegenkwam spelen een rol in de film. De film is voor een groot deel opgenomen op de plekken waar Gabriel zelf ook kwam. Daarvoor moest de filmcrew wel ver gaan. Ze beklom het hele team de Kilimanjaro. In totaal legde Barbosa met zijn crew 6.000 kilometer af over land om op alle filmlocaties te komen.

Gabriel e a Montanha zien?

Gabriel e a Montanha draait vanaf 24 mei in verschillende Nederlandse filmhuizen. Hier heb je alvast een trailer:

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!