De Piccard Hangeseilbrücke. Foto Ötztal Tourismus

Nieuwe hangbrug verbindt hoge berghutten in Obergurgl-Hochgurgl

Met de start van het nieuwe wandelseizoen is ook een nieuwe hangbrug boven de Gurgler Ferner in Obergurg-Hochgurgl open gegaan voor wandelaars.

De nieuwe Piccard hangbrug boven de Gurgler Ferner biedt een fantastisch uitzicht over het dal. De 142 meter lange hangbrug hangt 100 meter boven het dal, op een hoogte van 2.465 meter boven zeeniveau.

Geen toeristenattractie, wel mooi

Maar de brug is niet gebouwd om toeristen van een mooi uitzicht te voorzien.  Dankzij de hangbrug is de route naar de Langtalereckhütte weer beter begaanbaar. De nieuwe hangbrug is van juli tot oktober geopend, zodat bergwandelaars de hut weer kunnen bereiken. In de winter gaat de brug dicht. Hij wordt dan zelfs afgedekt om de brug tegen lawines te beschermen.

Betere route naar Langtalereckhütte

De route naar de Langtalereckhütte liep eerst door de Gurgler Ferner, maar het risico op steenslag zorgde ervoor dat de oversteek van het dal voor veel wandelaars een te grote opgave werd.  Daardoor meden veel bergwandelaars de Langtalereckhütte. Ook de bervoorrading van de hut werd steeds lastiger. De brug die diep door het dal liep, werd steeds vaker vernield door hoge waterstanden. Daarom besloot een samenwerkingsverband van de hutten, toeristenorganisaties en de lokale overheid een nieuwe brug hoog boven het dal te bouwen.

Vernoemd naar Zwitserse ontdekkers

De nieuwe hangbrug is vernoemd naar de Zwitserse familie Piccard. Die familie is bekend geworden door alle ontdekkingen die zij deden. De stratosfeer-onderzoeker Auguste Piccard landde in 1931 met een ballon vlak bij de locatie van de nieuwe brug, nadat hij met zijn ballon een recordhoogte had bereikt.

Bron: Oetztal.at 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!