De bossen bij Maria Alm

Nieuwe unieke glijbaan op Oostenrijkse berghelling

Hou je van glijden en hard gaan? Dan kun je je hart gaan ophalen in het Oostenrijkse Maria Alm. Daar is namelijk een unieke glijbaan gebouwd. Het bijzondere? Van een afstandje is niks van de glijbaan te zien.

De nieuwe glijbaan is zo'n 200 meter lang. De lengte is echter niet het meest bijzondere aan de attractie. Het bijzondere zit 'm in de bouw en de constructie van de glijbaan. Daarvoor is namelijk geen enkele boom gekapt. Terwijl de glijbaan toch dwars door het bos loopt.

Bijzondere fundering

Normaal worden zulke bouwwerken altijd gebouwd op een stevige betonnen fundering. Bij de glijbaan in Maria Alm is echter gebruik gemaakt van een nieuwe techniek. De steunpilaren waar de glijbaan op rust, staan op kleinere stalen pootjes, die als een soort boomwortels in de berghelling genesteld zijn. Net zo stevig, maar er zijn geen grote betonblokken voor nodig, en dus kunnen ook de bomen blijven staan. Deze zogenaamde 'spinankers' zijn volgens de bedenkers een goed alternatief voor de grote betonnen funderingen die vaak op berghellingen gebruikt worden. Zo blijven de bossen intact en zie je van een afstandje geen grote 'littekens' door het bos lopen.

Lekker hard

Bijna zouden we de glijbaan zelf nog vergeten. Die is bedoeld om meer toeristen naar het plaatsje te lokken. De glijbaan wordt vanaf juni opengesteld voor het publiek. En of je nou echt lekker hard gaat? Dat mag je zelf uitvinden!

Oostenrijkse journalisten gingen alvast een kijkje nemen, en maakten een reportage.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.