Skigebied Sölden. Foto via Pixabay

Nieuwe verbinding tussen skigebieden zorgt voor protest

Vorig jaar werden ze groots aangekondigd: de plannen om de skigebieden Sölden en Pitztaler Gletscher te verbinden. Twintig jaar overleggen en onderhandelen zou daarmee eindelijk ten einde zijn, met als resultaat het grootste gletsjerskigebied ter wereld.

Protest

Mooie woorden, maar niet iedereen is er blij mee. Vooral milieuorganisaties zijn fel tegen. Zij vrezen dat de aaneensluiting van de twee skigebieden onherstelbare milieuschade aan gaat richten. Daarom voerde milieuorganisatie Mountain Wilderness afgelopen weekend al met spandoeken en flyers actie in het skigebied op de Pitztaler Gletsjer.

Volgens de milieuorganisatie zijn ook veel skiërs tegen de verbinding tussen de twee skigebieden. Uit een rondvraag door de milieuorganisatie op de piste, blijkt dat veel mensen vinden dat de ongerepte wereld van de gletsjer beschermd moet blijven.

Veel nieuwe infrastructuur

Voor de verbinding tussen de twee skigebieden staat heel wat nieuwe infrastructuur in de planning. Er zouden drie grote nieuwe liften bij moeten komen en daarnaast zijn er plannen voor een skitunnel en een skicentrum, dat in latere fases nog uitgebreid kan worden.

Economisch belang

De beheerders van de bergbanen vertelden de Tiroler Tageszeitung dat zealle vertrouwen bebben dat de plannen door kunnen gaan. Zij wijzen erop dat de economie van de regio voor een groot deel leunt op de skigebieden en dat de nieuwbouw voor de regio van groot belang is. 

Bronnen:

Afbeelding:

Via Pixabay 

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!