Koe. Foto Timo_w2s

Ontsnapte koe Yvonne gevonden door boer

Koe. Foto Timo_w2sDe gevluchte Duitse koe Yvonne is na drie maanden weer terecht. Ze werd gevonden door een boer in het Beierse Unteralmsam waar ze zich had aangesloten bij een kleine kudde. Yvonne ontsnapte eind mei uit haar weide, terwijl ze eigenlijk bedoeld was voor de slacht.

Ze was het bos ingevlucht, waar haar achtervolgers haar niet meer konden vangen. Er werden grote middelen ingezet om de koe te vinden. Zo zette de politie een helikopter in met hittecamera's. Nadat de koe bijna in botsing kwam met een politieauto werden er ook grootwildjagers ingezet, omdat ze een gevaar voor het verkeer vormde.

Yvonne zorgde met haar ontsnapping voor veel media-aandacht. De Duitse krant Bild kwam met een beloning van 10.000 euro voor diegene die Yvonne zou vangen. Ook kreeg ze verschillende Facebookpagina's met steeds meer fans.

De zesjarige koe zal niet naar de slacht gaan. Een dierenasiel kocht haar van de boer om te zorgen dat ze niet zou worden afgeschoten als ze gevonden zou worden. Haar zuster Waltraud en zoon Friesi zijn door dezelfde opvang gekocht.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen