Ischgl. Foto Leo-setä

Oostenrijk is het beste wintersportland. Mee eens?

Ischgl. Foto Leo-setäOostenrijk is nog altijd een populair wintersportland voor Nederlanders, dat blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover. Bij de beoordelingen scoort Oostenrijk het hoogst, met een gemiddelde 8,1.

Duitsland en Zwitserland delen de tweede plaats met een 8,0. Frankrijk heeft de laagste algemene waardering, Nederlanders gaven dit land een 7,3. Bij de beoordeling werd gekeken naar après-ski, sfeer, de afstand tot de piste, de verhouding prijs-kwaliteit en de kindvriendelijkheid van de landen. Ook werden de pistes voor beginners en gevorderden beoordeeld.

Als het gaat om pistes voor gevorderden, wordt Frankrijk het meest gewaardeerd. Dit komt door de grote aaneengesloten skigebieden Espace Killy en Les Trois Vallées. Espace Killy scoorde een 9,2 vanwege de vele pistes die je niet allemaal in één week kunt skiën. Les Trois Vallées kreeg een 9,1. Op de derde plaats staat het Oostenrijkse Ischgl met een 9,0. Ischgl is ook populair als het gaat om après-ski. Het gebied kreeg van de Nederlanders een 9,1 en staat daarmee net als vorig jaar op de eerste plaats.

Verder bleek uit de inventarisatie van Zoover dat wintersporters de afstand tot de piste het belangrijkst vinden. Hierbij scoorde Frankrijk het hoogste, met een gemiddelde 8,3. Opvallend is dat Zwitserland door de koers van de frank als een duur wintersportland wordt gezien, maar voor de prijs-kwaliteit verhouding toch nog een 8,0 kreeg. In het onderzoek van Zoover werd alleen gekeken naar Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Tsjechië en Frankrijk.

Stem in de poll op jouw favoriete wintersportgebied op onze Facebookpagina

of stem op jouw favoriete wintersportland op de site.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!