Jonge ontwerpers aan het werk

Oostenrijkse kinderen verbeteren skigebied

Jonge ontwerpers aan het werk14.000 kinderen uit de regio's Pongau en Pinzgau, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, worden ingezet als ontwerper bij de renovering van skigebied Goldegg. Het is de bedoeling dat het gebied aantrekkelijker wordt voor kinderen en gezinnen.

Voor het project worden ideeën verzameld op scholen. Het skigebied met drie sleepliften verkeert de laatste jaren in geldnood. Nu wil men er nieuwe wegen inslaan, maar met behoud van de zeer gunstig geprijsde skipassen. Veel kinderen uit de omgeving leren skiën in Goldegg, en de burgemeester van Goldegg wil nu focussen op die functie.

"Ons kleine skigebied heeft het natuurlijk moeilijk", zegt burgemeester Hans Mayr. "Daarom moeten we in de toekomst een niche bedienen. Gezinnen en kinderen moeten bij ons niet meer bijzaak zijn, maar juist het hoofddoel." Komende dagen gaat daarom een campagne van start met de titel "Plezier in de sneeuw".

Mayr en zijn team van planners zetten nu eerst in op de deelname van scholen. "Kinderen kunnen hun wensen opschrijven of er een tekening van maken. Het kan gaan om iglo's of avontuurlijke bostochten. We hopen op goede ideeën." Als alles volgens plan loopt kan het skigebied al komende herfst op de wensen van de kinderen aangepast worden. Nieuwe liften komen er echter niet, zegt Mayr.

Bron: ORF 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.