Mont Blanc expeditielezersreis in Bergen Magazine

Preview reportage Mont Blanc Expeditie met Bergen Magazine-lezers

Mont Blanc expeditielezersreis in Bergen MagazineVanaf vrijdag 12 september ligt het nieuwe nummer van Bergen Magazine weer in de winkels met daarin de 8-pagina's tellende reportage van Frank Peters over de Mont Blanc-beklimming met lezers van Bergen Magazine.

Koop dit nummer vanaf vrijdag in de winkels,

of:

bestel een abonnement en kies voor het welkomstgeschenk: 'de 3 laatst verschenen nummers van Bergen Magazine'. Dan ontvang je deze na betaling van je abonnement vanzelf thuis!

Bestel nu!

De Mont Blanc: een (on)beantwoorde liefde

“Man ik ga hier helemaal kapot. Ik loop nog lievertien keer de halve marathon dan dit.” Harrie ziet er meer dood uit dan levend. Elke kleur is uit zijn gelaat verdwenen. De Mont Blanc is meedogenloos. Toch is hij een gezonde vijftiger met veruit de beste conditie van het hele team. Als wij in ons chalet in Les Houches nog lagen te snurken, ging hij al ‘lekker’ een rondje hardlopen. Zonder gene postte hij in de afgelopen maanden olijk al zijn prestaties op Facebook: 21 kilometer hardgelopen, 15 kilometer trailrun in de Ardennen, 1500 traptreden in Eindhoven en ga zo maar door. Niet bij te houden die man, maar zo zwaar als nu heeft hij het nog nooit gehad.Harrie en ik vormen samen met gids Jean Jean een touwgroep en gaan diep in het rood op de 700 meter hoge rotswand van de Aiguille du Gouter tussen de Tete Roussehut, waar we hebben overnacht, en de Gouterhut. Voor ons is rotsklimmen betrekkelijk nieuw en vooral zenuwslopend. Omdat we al om twee uur zijn vertrokken, zien we de afgronden onder ons niet, maar de zwarte diepte trekt als een onzichtbare magneet de energie uit ons lijf. Ger en Ingrid genieten er juist van. Zij hebben een ruime ervaring met via ferrata’s en houden van rotsklimmen. “Lichamelijk is het heel zwaar, zeker met die verse poedersneeuw, die gisteravond is gevallen. Je hebt bijna geen grip”, vertelt Ger. “Maar technisch is het een makje”, zoals ze dat in Dokkum zeggen.

Mont Blanc expeditielezersreis in Bergen Magazine

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier een stukje berg geschiedenis