©pardonreeds Ortler

Skiërs omgekomen in bergen Italië en Oostenrijk

©pardonreeds OrtlerEen toerskiër is vrijdag 1200 meter van de berg Ortler (Italië) gevallen nadat hij waarschijnlijk zijn evenwicht had verloren op circa 3800 meter hoogte. In Oostenrijk viel zaterdag een lid van de bergreddingsdienst 70 meter naar beneden en zondag kwam een skiër om in zijn val op de Madloch-Zug-skiroute.

De toerskiër (34) die vrijdagochtend van de Ortler viel was in zijn eentje op weg. Andere skiërs in de buurt hoorden een schreeuw en belden de reddingsdiensten, die vaststelden dat de man was overleden.

Onbekende oorzaak

Het bergreddingsdienst-lid (66) dat zaterdag omkwam bij de afdaling van de berg Geiselhorn, maakte deel uit van een groep van acht bergreddingsdienst-leden. Ze maakten een jubileumwandeltocht.

Zijn collega’s wilden hem redden, maar iedere hulp was te laat. De helikopter die zijn lichaam moest ophalen, kreeg het nog moeilijk door zware windvlagen. De oorzaak van de val is nog onbekend.

De skiër die in Zug ten val kwam, overleed ter plekke. Waardoor hij precies viel, is onbekend. De weersomstandigheden waren goed. De man (50) maakte deel uit van een grote groep skiërs die de Madloch-Zug-skiroute volgde.

Bronnen: Tirol.orf (hier en hier) en Nachrichten.at

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!