Het skigebied Dachstein-West is het grootste gebied in Oberösterreich

Skigebieden in Oostenrijk zijn duurder geworden

Het skigebied Dachstein-West is het grootste gebied in OberösterreichDe prijzen van negen skigebieden in Oberösterreich zijn veelal met twee procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Arbeiterkammer. Alleen kinderen zijn in enkele skigebieden goedkoper uit.

De Arbeiterkammer zette de prijzen van de skigebieden op een rijtje om het wintersporters makkelijker te maken gebieden te vergelijken. Uit het onderzoek bleek dat de goedkoopste dagkaart in Forsteralm te krijgen is. Daar betalen volwassenen € 22,50, jongeren € 16,50 en kinderen betalen maar € 11,- voor 18 kilometer skipiste.

Hinterstoder-Höss kwam als duurste skigebied naar voren. Daar betalen volwassenen € 37,-en kinderen maar € 18,50. Hier staat tegenover dat Hinterstoder-Höss 40 kilometer aan skipistes heeft. Het grootste skigebied in Oberösterreich is Dachstein-West. Het gebied heeft 142 kilometer aan pistes en de prijzen zijn vergelijkbaar met Hinterstoder-Höss.

Fervente wintersporters die veel op de ski's staan, zijn in Oostenrijk het goedkoopst uit met een jaarkaart. Wie juist maar af en toe gaat skiën, kan het beste een halve dagkaart nemen. Dat is doorgaans drie tot vijf euro goedkoper. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past